Anacleto Agente secreto

Film „Anakleto, tajni agent“ od 10. decembra u bioskopima

Španska akciona komedija „Anakleto, tajni agent“ reditelja Havijera Ruiza Kaldera, biće od 10. decembra na repertoaru domaćih bioskopa, najavila je kuća „Dexin film“.
Reč je o prvoj filmskoj adaptaciji čuvenog stripa autora Manuela Vaskeza Galjega, koja predstavlja najbolju režisersko-glumačku kombinaciju koju današnja španska kinematografija može da ponudi u svojoj prvoj akcionoj komediji.
U centru zbivanja je Adolfo, radnik obezbeđenja u marketu elektronike, koji prolazi kroz težak period u životu.
Osim što ga je, zbog nedostatka ambicija, napustila dugogodišnja devojka Katia, postao je i meta opasnog kriminalca Vaskeza, koji je upravo pobegao iz zatvora.
U celom tom metežu, Adolfo još otkriva da njegov otac nije samo seoski mesar, već Anakleto – tajni agent kakav se u današnje vreme retko viđa i koji je strpao Vaskeza iza rešetaka.
Kako bi preživeo osvetu ozloglašenog ubice i povratio naklonost devojke, Adolfo mora da izađe iz svoje zone udobnosti i sarađuje s ocem, međutim, to neće biti nimalo lak zadatak.
Glavnu glumačku postavu predvode „filmska deca“ Pedra Almodovara: Imanolo Arijas, Karlos Areses i Rosi de Palma, kao i trenutno najpopularniji španski glumci mlađe generacije Kim Gutjerez i Aleksandra Himenez.

Povezana vest:  Obama: En Hatavej najbolji deo "Uspona mračnog viteza"