Mila-Kunis

Četiri dame među pet najisplativijih glumaca Holivuda

Četiri od pet „najisplativijih“ glumaca Holivuda u protekloj godini bile su žene: Mila Kunis, Skarlet Johanson, Gvinet Paltrou i Ema Stoun pridružile su se Krisu Evansu na vrhu Forbsove liste zvezda koje filmskoj industriji vraćaju najviše zelenih novčanica za uloženi dolar.
Prvi na listi glumaca koje se najviše isplati angažovati je Kris Evans, zvezda naučnofantastičnog akcionog filma „Kapetan Amerika“ – na svaki uloženi dolar zaradio je čak 181,80 dolara, pre svega igrajući Marvelovog superheroja u pomenutom ostvarenju.
Na drugom mestu je Mila Kunis sa zaradom od 87,30 dolara, a treća Skarlet Johanson koja je holivudskim studijima vratila 84,90 dolara za svaki dolar koji je uložen u nju.
U top pet su još Gvinet Paltrou i Ema Stoun sa zaradom od 82,90, odnosno 54 dolara po potrošenom dolaru.
Izgled ovogodišnje liste najplaćenijih glumaca nesumnjivo će doliti ulje na vatru u raspravi o nejednakosti polova u Holivudu gde su muškarci redovno plaćeniji od svojih koleginica, što je praksa protiv koje su se nedavno pobunile brojne zvezda, poput Meril Strip, Kejt Blanšet, Ema Tompson i Šarliz Teron.
Preostalih pet mesta Forbsove liste najplaćenijih holivudskih glumaca zauzimaju: Kris Hemsvort (42,10 dolara), Vin Dizel (40,30), Dženifer Lorens (39,10), Mark Volberg (37,90) i Dvejn Džonson (28,10).

Povezana vest:  "Kraljevska" premijera novog Spilbergovog filma u Londonu