The Good Dinosaur za web

Premijera animiranog filma „Dobri dinosaurus“ 10. januara

Animirani film Studija Dizni Piksar – „Dobri dinosaurus“ reditelja Pitera Sona biće premijerno prikazan 10. januara u bioskopu „Sinepleks“ u Delta sitiju, najavio je distributer „Taramaunt“.
Film prati „apatosaurusa“ po imenu Arlo koji pronalazi ljudskog prijatelja, dečaka Pegu.
Dok bude putovao kroz nemilosrdne i misteriozne predele, Arlo će naučiti kako da se izbori sa svojim strahovima i otkriće za šta je stvarno sposoban.
„Arlo je živahan i odlučan, ima mnogo žara kada želi da pomogne svojoj porodici, ali ga parališe strah“, objašnjava reditelj Son, petnaestogodišnji radnik u „Piksaru“ i diplomac „CalArtsa“.
Pega je sušta suprotnost Arlu. „On je uporan, hrabar, životinja u svakom smislu te reči. Ovo je priča o dečaku i psu, samo što je u našoj priči, dečak jedan dinosaurus, a pas jedan dečak“, dodao je Son.
Producent Džon Laseter laže da je „Dobri dinosaurus“ jedan od najemotivnijih filmova koje su ikad snimili.
„Jako je duhovit i inteligentan, a kako se priča odvija, ispoljavaju se i duboke emocije. Zaljubljujete se u Pegu kao i u Arla. Njihova veza je toliko zanimljiva i jedinstvena – potpuno drugačija od svega što smo do sad radili. Ovo je veoma poseban film“, naglasio je Laseter.
Film je sinhronizovan na srpski jezik. Glasove glavnim likovima u filmu pozajmili su Stefan Kapičić, Voja Brajović, Dušica Novaković, Marko Vukomanović, Dragan Vujić, Jelisaveta Karadžić, Nikola Bulatović, Marko Marković, Rista Milutinović, Danijel Korša, Matija Stanković, Katarina Kovačević, a reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke.
„Dobri dinosaurus“ biće na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od 14. januara u 2D i 3D tehnici.

Povezana vest:  Milčo Mančevski: LIFFE je festival gde se poštuje film i gde se ljudi vole