povratnik

Puštene karte u prodaju za bioskopski spektakl – Povratnik

Novi film reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua „Povratnik“ stiže na repertoar domaćih bioskopa 21. januara sledeće godine, a od danas karte možete kupiti na blagajnama bioskopa Cineplexx UŠĆE Shooping Center, Cineplexx Delta City i Rode Cineplex u Beogradu, Arena Cineplex u Novom Sadu, bioskopa Vilin Grad u Nišu i bioskopa Cineplexx Kragujevac Plaza.

Izuzetno ambiciozni projekat, u kojem glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Tom Hardi, sniman je u zabačenim predelima Kanade i Argentine. Injaritu i direktor fotografije Emanuel Lubecki, Oskarom nagrađen za filmove „Gravitacija“ i „Čovek ptica“, insistirali su da se tokom snimanja koristi samo prirodno svetlo. Snimali su u ekstremnim uslovima u popodnevnim časovima, obično između 17:30 i 19:30 časova.

Povezana vest:  Šarliz Teron i Dejvid Finčer snimaju TV seriju

Mnogi predviđaju da pored toga što će „Povratnik“ ostati upamćen kao ostvarenje neverovatne vizuelne lepote, mogao da bude i film koji će Dikapriju napokon doneti prvog Oskara. Između ostalih, do sada je dobio 4 nominacije za Zlatni Globus, uključujući nominacije za najbolji film, najbolju režiju i najboljeg glumca. Kritičari ga nazivaju spektaklom godine koji se ne sme propustiti u bioskopima:

– Do sada neviđeno vizuelno remek-delo. (Robert Abele, THE WRAP)
 – Osetite divlju stranu bioskopa. (Peter Travers, ROLLING STONES)
– Epski rolerkoster na velikom platnu. (Sasha Stone, AWARDS DAILY)
Snimajući ovaj film četrdesetogodišnji glumac je proveo devet meseci u konstantnoj hipotermiji u jezivoj hladnoći severnih kanadskih i južnih argentinskih predela. Leonardo je snimio oko četrdesetak scena, koje su verovatno najizazovnije od svega što je uradio u svojoj karijeri. Da bi ušao u lik američkog lovca Hjua Glasa morao je da radi stvari koje nikad do sada nije radio: spavao u utrobi mrtvih životinja, jeo sirovu džigericu i kupao se u smrznutim rekama.
,,Povratnik“ je uzbudljivo filmsko remek-delo koje prikazuje epsku avanturu preživljavanja jednoga muškarca i izuzetnu moć snage ljudskoga duha. Lovac Hju Glas (Leonardo Dikaprio) koga su teško povređenog, ostavili da umre duboko u neispitanoj američkoj divljini njegovi pratioci predvođeni Džonom Ficdžeraldom (Tom Hardi), vođen je jakom voljom kao jedinim oružijem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima. Glas se bori za život, dok mu želja za osvetom ne jenjava.
Borba sa medvedom i opstanak u teško pristupačnim predelima Severne Amerike su prikazani u veličanstvenim slikama, zbog čega ovaj film mora da se pogleda na velikom platnu od 21. januara.

Povezana vest:  Mel Gibson biološki otac sinova Džodi Foster?