Viktor Frankenstajn

Film „Viktor Frankeštajn“ od sutra u bioskopima

Film „Viktor Frankeštajn“ reditelja Pola Mekgigana biće od sutra na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer „MegaKom film“.
Mekgigan donosi priču o Frankenštajnu iz potpuno nove perspektive – iz ugla tvorca najpoznatijeg filmskog čudovišta i njegovog pomoćnika Igora Štrausmana, kojeg igra Danijel Redklif, poznat po ulozi mladog čarobnjaka Harija Potera.
U dinamičnoj i uzbudljivoj ekranizaciji legendarne priče, kontraverzni naucnik, koga igra zvezda nove X-men trilogije, Džejms Mekavoj, i njegov štićenik Igor (Redklif), dele plemenitu viziju – žele da njihov zajednički naučni rad donese dobrobit čovečanstvu.
Istraživanje besmrtnosti i ekspermenti se pretvaraju u opsesiju koja ima zastrašujuće posledice, koje jedino Igor može da spreči i svog prijatelja Viktora vrati sa ivice ludila.
Zaplet romana i sve adaptacije horor klasika iz 1818. zahtevale su da Viktor Frankenštajn bude potpuno nestalan, bez empatije, histerični, neodgovorni narcis koji je opet toliko čudesan da može da napravi život od mrtvog tkiva.
Razlika u ovoj filmskoj adaptaciji romana Meri Šeli je što se ona fokusira na odnos Igora i doktora Frankenštajna
Reditelj Mekgigan je izjavio kako mu je posebno važna bila verodostojnost odnosa između Redklifa i Mekavoja i načina na koji oni „prodaju“ svoje likove.
„Viktor je strastveni zaljubljenik u nauku, koji krije mračnu tajnu i Igor koji iako je zahvalan na svemu što je Viktor učinio za njega, jedini je lik koji dovodi u pitanje njegov moral. Obojica odbačeni od svojih najbližih snagu pronalaze u svom prijateljstvu“, objasnio je Mekgigan.

Povezana vest:  Objavljene nominacije za MTV filmske nagrade