izgrednici snimanje

Završeno snimanje filma „Izgrednici“

Snimanje filma „Izgrednici“ po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Dejana Zečevića, završeno je i film ulazi u postprodukciju, saopštio je  distributer „Taramaunt“.
Glavne uloge tri studenta pripale su glumcima Radovanu Vujoviću, Marti Bjelici i Mladenu Sovilju, dok lik njihovog profesora tumači Svetozar Cvetković.
U ostalim ulogama su Predrag Ejdus, Boris Isaković, Radovan Miljanić, Branka Šelić, Aleksandar Đurica, Miorljub Lešo, Milena Jorđević, Slobodan Tešić i Miodrag Dragićević.
„Izgrednici“ prate priču o tri studenta koji radeći na svom eksperimentu, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija (pravljenje nereda), vremenom dovodi do socijalne destrukcije – do pojave izgreda.
Mlada trojka ne uviđa da im se haos, koji izaziva za potrebe projekta, polako uvlači i u živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama.
Direktor fotografije je Miladin Čolaković, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Lana Pavlović, a za masku i šminku bila je zadužena Marija Kovačević Jovanović.
Film su podržali Filmski centar Srbije, Pokrajinski sekratarijat za kulturu i javno informisanje, a i snimao se od početka decembra na raznim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.
„Taramaunt“ će naknadno obavestiti javnost o datumu početka distribucije.

Povezana vest:  „Čuvari plaže”, „Mumija” i „Čudesna žena " u bioskopima Cineplexx