Dakota-Johnson

Dakota Džonson: Zašto nema uloge za moju majku i baku?

Zvezda filma „50 nijansi siva“ Dakota Džonson osudila je „brutalnost“ s kojom filmska industrija odbacuje glumice kao što su njena majka Melani Grifit i baka Tipi Hedren.
Mlada glumica, koja trenutno promoviše svoj najnoviji film „Black Maš“, izjavila je za britansko izdanje časopisa Vog, da je zabrinuta za svoju budućnost u Holivudu iako joj je svega 26 godina, ali da je situacija daleko gora za njenu 58-godišnju majku i 85-godišnju baku.
-Zašto moja majka nije na filmu? Ona je izvanredna glumica. Zašto moja baka nije na filmu? Ova industrija je j… brutalna – zaključila je Dakota.
-Bez obzira koliko ste jaki, ponekad imate osećaj da ste nepoželjni. To je apsurdno i pogubno – navela je ona.
Melani Grifit je svojevremeno bila jedna od vodećih holivudskih glumica.
Bila je nominovana za Oskara za ulogu u filmu „Zaposlena devojka“ iz 1988. Tokom 1990-ih je igrala u filmovima „Vašar taštine“, „Lolita“ i „Celebrity“ Vudija Alena, ali je sa prelaskom u novi vek njena karijera počela da bledi.
Trenutno glumi u TV seriji „Hawaii Five-O“.
Tipi Hedren se pojavila na filmu 1963. godine u Hičkokovoj drami „Ptice“. Igrala je i u sledećem ostvarenju slavnog britanskog reditelja, „Marni“, iz 1964.
Dve decenije kasnije pojavila se i u kultnom filmu o lavovima „Roar“. Od tada je retko dobijala glavne uloge, pa je sve češće radila na televiziji.

Povezana vest:  Pipl magazin: Džordž Kluni se najzad verio