Film and Chips horizontal

U prodaji karte za Festival britanskog filma

Karte za drugi Festival britanskog filma „Film and Chips“, koji se održava od 21. do 24. januara u Domu omladine Beograd i Areni sineplekes u Novom Sadu, u prodaji su po ceni od 250 dinara, saopštio je danas organizator „British Council“.
Publika će imati priliku da pogleda 11 premijernih filmova najnovije britanske produkcije i upozna autore koji su svojim radom privukli veliku pažnju na najvažnijim svetskim festivalima u Berlinu, Kanu, Torontu, Veneciji i Londonu.
Tema festivala je „Novi talenti, nove tehnologije“, a odnosi se na mlade autore i glumce kojima svetska kritika predviđa blistave karijere, kao i na nova tehnička dostignuća koja neočekivano utiču na način pričanja filmske priče.
Na programu će biti filmovi „Slušaj me Marlon“ u režiji Stivena Rileja, „Urbana himna“ Majkla Katona Džounsa, „Ukopani“ Toma Ginsa, „Ubij svoje prijatelje“ Ovena Harisa, „Princeze idu u provod“ Džulijan Džerold, „Zemlja bez zakona“ Džona Meklena, „Odlazak“ Endrua Stegala.
Publika će moći da pogleda i „London road“ Rufusa Norisa, „Mračni konj“ Luisa Osmonda, „Oblakoder“ Bena Vitlija, „Blur: New World Towers“ Sema Vrenča.
Najavljen je i bogat prateći program za filmske profesionalce pod nazivom „Film is GREAT“, koji se organizuje u saradnji sa Srpskom filmskom asocijacijom i Jugoslovenskom kinotekom, a posvećen je budućnosti filmske umetnosti – od korišćenja novih tehnologija i animacije u produkciji, pa sve do novih oblika i platformi za distribuciju filmova.
Tokom festivala u Beogradu će boraviti Majk Mekgi, osnivač legendarnog studija „Framestore“, specijalizovan za vizuelne efekte i kompjutersku animaciju, nagrađen Oskarom za film „Gravitacija“, zatim reditelj Endru Stegal, kao i Sajmon Vilkinson, stručnjak za oblast virtuelne realnosti.
Pored gostiju iz Velike Britanije, tokom festivala u Srbiji će boraviti i tridesetak filmskih profesionalca iz Ukrajine, Kazahstana, Turske, Izraela i zemalja u okruženju.
Festival se realizuje u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u Srbiji.

Povezana vest:  Majl Fasbender kao Magbet