Spotlight poster

Filmu „Pod lupom“ nagrada kritike

Drama „Pod lupom“ najbolji je film po oceni kritike (Critics’ Choice Awards), a Bri Larson i Leonardo Dikaprio su dobili nagradu za najbolje uloge u ostvarenjima „Soba“ i „Povratnik“, preneo je AP.
Larson i Dikaprio su već osvojili Zlatni globus, a ozbiljni su kandidati i za Oskara.
Film „Pobesneli Maks: Autoput besa“ je imao najviše nominacija za nagrade najvećeg udruženja kritičara Severne Amerike, čak 13.
Iako je izgubio glavnu nagradu za najbolji film, odneo je priznanja u kategorijama najbolji reditelj (Džordž Miler), najbolji akcioni film i najbolji glumac i glumica u akcionom filmu (Tom Hardi i Šarliz Teron).
„Opklada veka“ je po oceni kritičara najbolja komedija, dok je najbolji glumac u komediji Kristijan Bejl.
Nagrada za najbolju glumačku ekipu otišla je ansamblu filma „Pod lupom“, čime su odneli pobedu nad glumcima filmova „Pravo iz Komptona“ i „Podlih osam“.
Nakon Zlatnog globusa, Silvester Stalone je dobio i nagradu kritike za sporednu ulogu u filmu „Creed“, dok je Ališija Vikander nagrađena za sporednu ulogu u istvarenju „Dankinja“, a primila je i priznanje za najbolji SF film za „Ex Maćina“.
Nagrade po izboru kritike su još jedan od pokazatelja ko su favoriti na predstojećoj dodeli nagrada Američke filmske akademije.

Povezana vest:  Pogledajte kakav je novi "Mačak u čizmama"