ForeverFilm Damjana Kozole „Zauvek“ u Koloseju od 10. juna

 

 

Film slovenačkog autora Damjana Kozole “Zauvek” (Za vedno), u kome glavne uloge tumače Marjuta Slamić i Dejan Spasić, od 10. juna biće na redovnom repertoaru bioskopa Kolosej Multiplex.

 

Radnja ove emotivne filmske priče odvija se tokom jedne noći u stanu u Ljubljani. Za reditelja je to bio poseban izazov da kreira dramu prepunu napetosti i potisnutih priča. Film se zasniva na verbalnom konfliktu dvoje glavnih likova, na njihovim rečima punim mržnje i neizmernom psihičkom stresu.

Povezana vest:  U VATIKANU SAMO ZA PAPU ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA „VASKRSNUĆE"

 

Tanja: Mare, ne možemo ovako dalje. Ovo se stalno ponavlja. Ovo nije život.

 

Mare: Šta ti znaš o životu?

 

Tanja: Dovoljno da znam da nisam srećna.

 

Mare: Znaš li koliko ljudi ima u Ljubljani? Ne mogu svi biti srećni…

 

Tanja ima 35 godina i uspešnu karijeru. Njen suprug Mare je arhitekta. Jedne večeri, Tanja kasno dolazi kući. Mare započinje svađu i oni razmenju teške reči. On je ljubomoran, gubi kontrolu nad sobom i ošamari je. Očigledno, ovo nije prvi takav incident. Tanja se zaključava u kupatilo. Oni nastavljaju razgovor preko zatvorenih vrata. Mare se smiruje, ali kada Tanja izađe iz kupatila, ponovo postaje agresivan. Buka budi komšiju koji poziva policiju. Policija stiže i par se smiruje. Kada svi odu, par nastavlja sa psihičkim maltretiranjem. Ono što će uslediti je noć prepuna reči mržnje i korak po korak, na videlo će izaći sve mračne tajne veze. Iza fasade uspešnog para razotkriće se neočekivani osećaji inferiornosti, slabosti, prevare, frustracija i trauma iz detinjstva.

Povezana vest:  Novi bioskop „Cineplexx“ otvara se 8. decembra premijerom „Praktičnog vodiča kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“ uz crveni tepih