kurt russell hateful-eight

Kurt Rasel slučajno uništio gitaru staru 145 godina

Glumac Kurt Rasel slučajno je tokom snimanja filma „Podlih osam“ Kventina Tarantina uništio gitaru staru 145 godina, artefakt neprocenjive vrednosti pozajmljen iz muzeja „Martin Guitar“.
U filmu Džon Rut, koga tumači Rasel, uzima gitaru od Dejzi (Dženifer Džejson Li) i lomi je.
Užas koji se vidi u filmu na licu Lijeve, kako prenose strani mediji, nije posledica njene glume već činjenice da je Rasel u toj sceni uništio 145 godina stari muzejski eksponat, a ne repliku gitare koja je trebalo da zemeni taj vredan predmet.
Direktor i kustos „Martin Guitar“ muzeja Dik Bloak bio je zaprepašćen kada je saznao šta se desilo sa gitarom ručno izrađenom sedamdesetih godina 19. veka.
-Obavešteni smo da je došlo do incidenta na setu. Razumemo da se takve stvari dešavaju, ali ipak ne možemo to olako da prihvatimo – rekao je Bloak.
Scena uništavanja gitare nalazi se u scenariju, ali izgleda da Raselu niko nije rekao da je u pitanju neprocenjiv artefakt iz Martin muzeja.
Muzej je odlučio da više nikada ne pozajmljuju gitare za potrebe filmske industrije.
-Ne možemo da verujemo da se to desilo. Ništa ne može da popravi ovo. Nije u pitanju novac, već očuvanje istorije američke muzike i nasleđa – naglasio je Bloak.

Povezana vest:  Hale Beri u komediji