stevan filipovic pored mene kzn

Projekcija filam Stevana Filipovića u britanskom parlamentu

Srpski siti klub iz Londona ugostiće sutra režisera Stevana Filipovića u Parlamentu Velike Britanije u okviru serijala „Na kafi sa…“, koji će voditi novinar i menadžer BBC-a Dušan Mašić, i tom prilikom biće prikazan i Filipovićev film „Pored mene“.
Gostovanje, kao i prikazivanje filma biće organizovano i u Kembridžu, u okviru programa osmog „Srpskog meseca u Velikoj Britaniji“, najavio je Srpski siti klub.
„Mislim da će to biti lepa prilika da se razgovara sa publikom o filmu ‘Pored mene’, procesu njegovog nastanka, kao i sličnostima i razlikama između pripadnika tzv. ‘Z’ generacije u Srbiji i u Velikoj Britaniji“, izjavio je Filipović uoči prikazivanju filma publici u Velikoj Britaniji.
Predstavnici Srpskog siti kluba izrazili su zadovoljstvo što imaju priliku ponovo da ugoste Filipovića i predstave njegov „vrlo aktuelan film“.
„Verujemo da će naši članovi i gosti večeri uživati u ovom odličnom ostvarenju, koje se hrabro suočava sa svakidašnjicom današnje omladine i pričom koja je mogla da bude ispričana u bilo kom kutku sveta. Nakon projekcije, očekujemo vrlo zanimljivu diskusiju, ne samo o filmu, već i o trenutnom stanju u Srbiji“, navedeno je u saopštenju Srpskog siti kluba.
„Srpski mesec u Velikoj Britaniji“ počeo je 15. januara u Londonu i trajaće do kraja februara. Program obuhvata 26 događaja u organizaciji 13 srpskih udruženja, u osam gradova širom Engleske.
Srpski siti klub je nezavisna i nepolitička organizacija sa sedištem u Londonu stvorena da podstiče interese društva srpskih profesionalaca.

Povezana vest:  Spajdermen 4 bez Megvajera i Rejmija