Palme u snegu

Filmovi „Palme u snegu“ i „Robinson Kruso“ u bioskopima

Španska romantična drama „Palme u snegu“ reditelja Fernanda Gomnzalesa Moline i animirani film „Robinson Kruso“ Vinsenta Keselota i Bena Stansena od danas su na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, saopštili su distributeri „Dexin film“ i „Blitz film“.
Novi film reditelja Moline, poznatog po ostvarenjima „Tri metra iznad neba“ i „Želim te“ i seriji „Pakov svet“, prikazan je premijerno u Španiji 25. decembra i tokom prvog vikenda sa zaradom od 3,5 miliona evra prestigao svetski hit „Star Wars: Buđenje sile“.
Posle mesec dana prikazivanja i dalje ubedljivo drži prvu poziciju na listi najgledanijih filmova. Do sada ga je pogledalo više od 2,5 miliona Španaca, čime je opravdao budžet od 10 miliona i ostvario zaradu od čak 18 miliona evra.
Filmski znalci prognoziraju da će do 30. dodele prestižnih „Goja“ nagrada, gde je nominovan u pet kategorija, inkasirati u tamošnjim bioskopima 20 miliona evra.
Film „Palme u snegu“, sa Mariom Kasasom u glavnoj ulozi, snimljen je po istoimenom svetskom bestseleru spisateljice Luz Gabas.
Prema sinopsisu, mladić Kilian je, sanjajući bolje sutra, sneg na Pirinejima zamenio plantažama kakaoa egzotičnog ostrva Fernanda Poa, a Bisila je domorotkinja koja će čistotom svog bića osvojiti njegovo srce.
Međutim, njihova ljubav, začeta u burnim vremenima istorijskih prevrata, biće zabranjena.
U novoj ekranizaciji popularne priče o brodolomcu Robinsonu Krusou, reditelji uz pomoć inovativne i tehnički najmodernije animacije do surove realnosti prikazali su ostrvo na koje se Kruso nastanio nakon brodoloma.
Na malom, egzotičnom ostrvu , papagaj Utorak živi u raju sa svojim prijateljima, ali ne prestaje da razmišlja o svetu izvan ostrva.
Nakon velike oluje, papagaj i njegovi prijatelji pronalaze nepoznato stvorenje na plaži – Robinsona Krusoa.
Papagaj u njemu odmah vidi kartu za odlazak sa ostrva i otkrivanje, njemu nepoznatog sveta.
Kruso uskoro postaje svestan da na pustom ostrvu može preživeti samo uz pomoć papagaja i ostalih životinja.
U sinhronizaciji učestvovali su Nikola Rakočević, Dušanka Stojanović Glid, Jovana Stipić, Dimitrije Stojanović.

Povezana vest:  Film Roberta Rodrigeza "Machete" u bioskopima od 16. septembra