dobra zena ekipa

Rediteljski debi Mirjane Karanović na Festu

Poznata glumica Mirjana Karanović sutra će se predstaviti publici, u okviru kategorije Srpski film, na 44. Međunarodnom filmskom festivalu svojim rediteljskim debijem – „Dobra žena“, za koji je pisala i scenario i tumačila glavnu ulogu.
Na pitanje u čemu se najviše pronašla od tri funkcije koje ima u filmu „Dobra žena“, glumica kaže da joj je pisanje bilo najsloženije, jer joj je bilo i najvažnije.
-Radeći na scenariju, radila sam i na liku. Kad sam se upustila u režiju, onda sam rekla nek ide sad – iskrena je bila glumica koja se proslavila 1980. godine ulogom u „Petrijinom vencu“ i dodala da je u trenucima nesigurnosti u uspeh onoga što radi tražila odgovor pitajući se zašto to uopšte radi.
Karanović kaže da je mislila da ne može da uradi nešto toliko veliko zato što su reditelji uvek bili ti na koje se ona oslanjala, a sada je ona bila oslonac drugima.
„Dobra žena“ je film o suočavanju s istinom i donošenju teških životnih odluka, a rediteljka kaže: -Ljudi imaju pravo da žrtvuju svoj život za neku ideju, ali za žrtvovanje tuđeg života moraju da snose odgovornost.
Uz Mirjanu Karanović uloge u filmu tumače Hristina Popović, Boris Isaković, Bojan Navojec, dok scenario uz Karanović potpisuju Darko Lungulov i Stevan Filipović koji je konferenciji za novinare rekao da se ovom temom niko nije bavio.
„Dobra žena“ prikazan je na Sandens festivalu, Geteborgu i Berlinu, a film je prodat za prikazivanje u Švajcarskoj, Mađarskoj, Španiji, Italiji.

Povezana vest:  DANI (Z)ANIMACIJE 7. i 8. oktobra u Domu omladine