Jungle Book plakatjpg

„Knjiga o džungli“ uskoro u bioskopima

Domaća premijera nove 3D igrane avanture u produkciji Volta Diznija „Knjiga o džungli“ biće održana 13. aprila u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center.
Film zasnovan na vanvremenskoj priči Rađarda Kiplinga i inspirisan dobro poznatom Diznijevom animiranom verzijom, režirao je Džon Favro, poznat po filmovima „Kuvar“ i „Iron Man“.
Ulogu dečaka Moglija, koji je odrastao sa čoporom vukova, tumači Nil Seti koji se prvi put pojavljuje na filmu, dok su ostali likovi animirani i glasove im daju Idris Elba, Ben Kingsli, Bil Mari, Skarlet Džohanson i Kristofer Voken.
„Knjiga o džungli“ spaja igrani film i fotorealističnu CGI animaciju i okruženje, upotrebom najsavremenijih tehnika i pripovedačkim stilom koji će odvesti publiku u očaravajući i bogati svet.
-Mislim da filmovi moraju da pruže emotivno iskustvo publici. Spektakl neće značiti ništa ako nisu emotivno povezani s likovima – kaže Favrou.
Režiser objašnjava i da je animirana verzija „Knjige i džungli“ imala veliki uticaj na njega i da je želeo da ostane veran Diznijevom klasiku, ali i realnosti i tonu Kiplingovog romana:
-Scene koje su ostavile najveći uticaj na mene, i koje sam preneo u ovu verziju filma, su scene gde Mogli plovi rekom na Baluovom stomaku, piton Ka sa svojim hipnotišućim očima i veličanstveni prizor slonova koji marširaju.
Posle premijere, film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije u 2D i 3D tehnici.

Povezana vest:  Antonio Banderas želi da postane modni dizajner