Novi film Romana Polanskog premijerno na Berlinalu

roman_polanski3Novi film poljsko – francuskog režisera Romana Polanskog, „The Ghost Writer“, biće premijerno prikazan na predstojećem Berlinalu, saopštili su danas organizatori.

Film je francusko – nemačko – britanska koprodukcija, a glavne uloge igraju Juan Makgregor (Ewan McGregor), Pirs Brosnan (Pierce), Kim Katral (Catrall) i Olivija Vilijams (Williams). Na 60. filmskom festivalu u Berlinu biće prikazan u takmičarskoj selekciji.

Povezana vest:  Ashley Tisdale udaje se za Christophera Frencha

Polanski od 4. decembra boravi u kućnom pritvoru u svojoj vili u švajcarskom gradu Gštatu. Uhapšen je 26. septembra na aerodromu u Cirihu po nalogu američkih vlasti i više od dva meseca proveo je u zatvoru u Vinterturu. Pušten je uz kauciju od tri miliona evra.

Dok u kućnom pritvoru čeka na eventualno izručenje SAD, Polanski mora da nosi elektronsku narukvicu kojom vlasti prate njegovo kretanje. SAD su pre više od 30 godina izdale nalog za hapšenje Polanskog zbog seksualnih odnosa s jednom maloletnicom. Međunarodni filmski festival u Berlinu trajaće od 11. do 21. februara