Ove nedelje u naše bioskopske sale ušetaće jedan džin, Naime reč je o novo filmskom remek-delo Stivena Spilberga VELIKI DOBROĆUDNI DŽIN, filmu koji govori o prijateljstvu, ljubavi, detinsjtvu i magičnim svetovima.

Rad na ovom filmu trajao je preko 30 godina a kritka ga je već nazvala „ ET-em nove generacije“.

VDDŽ je uzbudljiva priča o desetogodišnjoj devojčici Sophie iz Londona i misterioznom džinu koji je upoznaje sa čudnovatim i opasnim svetom divova. Film je temeljen na knjizi „VDDŽ”, slavnog Roalda Dahla, koja je objavljena 1982. godine i od tada oduševljava čitaoce svih uzrasta. Knjiga, za koju je ilustracije napravio Quentin Blake, prethodno je adaptirana kao animirani film za britansku televiziju 1989. godine. Nova adaptacija ujedinila je ponovo Spilberga i scenaristkinju neponovljivog E.T.-a, Melissu Mathison. U ulozi devojčice, Sophie ćemo gledati Ruby Barnhill, a ulogu dobroćudnog džina dobio je Mark Rylance. Ostale uloge tumače Rebecca Hall, Bill Hader, Jemaine Clement i Penelope Wilton. Film je SINHRONIZOVAN na srpski jezik a glas VELIKOM DOBROĆUDNOM DŽINU podario je doajen srpskog glumišta i jedan od omiljenih glumaca za decu Slobodan Boda Ninković.

Povezana vest:  Publika proglasila Jesen samuraja najboljim domaćim filmom drugog Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala

Ova vanvremenska bajka pretočena u jedan od sigurno najboljih filmova ove decenije u bioskope stiže u ČETVRTAK, 30 juna!