Prošlog vikenda je pretpremijerno prikazano novo poglavlje poznate animirane franšize – Ledeno doba: Veliki udar, ali od ovog četvrtka, 14. jula stiže u sve bioskope širom Srbije.

Distributer filma MCF MegaCom Film rešio je da zajedno sa glumcima sinhronzacije obraduje publiku jednim slatkim videom.

Studio 20th Century Fox je i ovoga puta poverio uloge glumcima koji su se već odlično pokazali u prethodnim delovima ovog animiranog filma. Glas glavnom junaku, mamutu Meniju, pozajmio je glumac Nikola Đuričko,  omiljenog lenjivca Sida igra Srđan Miletić, Voja Brajović je ponovo tigar Dijego, aIsidora Minić sihronizuje mamuticu Eli. Novom liku, hrabrom i opasnom dinosaurusu Gevinu, glas je pozajmio Sergej TrifunovićMaša Dakić je oživela ćerku mamuta Menija i Eli, Breskvicu, a Duda Stojanović tumači lik Sidove babe. Tomaš Sarić je neustrašivi Bak, dok su uloge zabavnih Kreša i Edija preuzeli Boris Milivojević i Lako Nikolić. Rediteljka sinhronizacije animiranog filma Ledeno doba: Veliki udar je Iva Milošević.

Povezana vest:  En Hatavej u filmu ''Jadnici''

Ono što je drugačije od svih prethodnih sinhronizacija jeste da se u ovom delu pojavljuju i košarkaš Marko Kešelj, koji sinhronizuje zavodnika zeca Tedija, kao i dve devojčice iz Matematičke gimnazije, Ana Isaković i Emilija Petrinjac, koje sinhronizuju jednoroge Misti i Babls, drugarice od Sidove najveće ljubavi Bruk.

U petom nastavku svima poznati junaci bore se da spreče smak sveta od asteroida koji uništavaju Zemlju. Čitavu seriju nesrećnih događaja, kao i uvek, pokreće veverica Skret. Njegova epska potraga za odbeglim žirom će ga katapultirati u svemir, gde će se dogoditi niz kosmičkih događaja koji prete uništenju celog sveta. Kako bi se spasili od katastrofe koja im preti, Meni, Sid i Dijego, moraće da napuste svoj dom i krenu u nove avanture i to u egzotične zemlje u kojima upoznaju mnoštvo novih likova.

Povezana vest:  Peti festival u Rimu počinje u četvrtak

A ukoliko želite da pogledate originalnu verziju filma na velikom platnu, to možete uraditi samo u periodu od 14. do 20. jula kada će biti  prikazana nesinhronizovana i netitlovana verzija u 3D-u i to u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.