FS-Muskarcine-cover (1)Filmstreet letnja pozorišna scena nastavlja svoje putovanje! Ljubitelji vrhunske glume i kvalitetnih pozorišnih komada u petak 15. jula u 20.30h, na Kalemegdanu iza Prirodnjačkog muzeja, moćiće besplatno da pogledaju „Muškarčine”, eksperimentalnu predstavu o muškosti zasnovanu na ličnim iskustvima mladića, koja je po mišljenju NIN-a jedna od tri najbolje predstave godine.

Mladi talenti na simpatičan i duhovit način prenose sopstvena iskustva na sceni, ali sa ozbiljnim pristupom temi. Glavna ideja predstave je poruka o slobodi, ličnom ostvarenju i pokušaju da se prevaziđu nametnute društvene norme i očekivanja okruženja da mladići moraju biti „srpski alfa mužjaci”, sprečavajući ih da budu ono što jesu. Iskrenost i uverljivost pruža publici katarzično iskustvo i izdvaja ovaj komad od ostalih koje možemo videti na pozorišnim daskama.

Povezana vest:  Na 18. Sinemaniji u Beogradu i Novom Sadu 16 premijera

Filmstreet je ove godine rešio da bogatim filmskim programom obraduje mnogobrojne filmofile i ljubitelje različitih žanrova, ukusa i svih uzrasta. Leto donosi istinsko uživanje sa preko 30 filmskih projekcija i 3 pozorišne predstave koje će oživeti beogradske ulice. Filmstreet je idealna prilika za uživanje svih generacija u kultnim klasicima domaće, ali  i svetske kinematografije.

Filmstreet, umetnički i društveni projekat koji godinama unazad neguje kulturu gledanja filmova na velikom platnu i to pod vedrim nebom, realizovan je uz podršku Strongbow sajdera. Zajedno će razbuditi i obogatiti kulturni život grada uz brojna iznenađenja koja su pripremili za sve posetioce.

Povezana vest:  Glumcima Društvene mreže nagrada u Palm Springsu

Filmstreet, više od bioskopa, ovog vikenda čeka vas na Kalemegdanu!