Film „Odred otpisanih“ reditelja Dejvida Ajera stiže u domaće bioskope 3. avgusta, a distributer „Blitz film“ u susret tome otkriva zanimljivosti sa snimanja.

„Odred otpisanih“ nastao je u produkciji studija „Warner Bros“ i na veliko platno donosi najpopularnije likove iz univerzuma DC Comicsa.

Svi likovi iz ovog filma imaju jednog glavnog protivnika, a to je Betmen koji ih je i stavio iza rešetaka.

Povezana vest:  U susret premijeri filma Neprijatelj

„Blitz film“ kao jednu od zanimljivosti sa snimanja navodi da je Džared Leto toliko ušao u lik Džokera da je zadržao njegovu gestikulaciju i način govora čak i u pauzama snimanja.

Leto je na finalnoj klapi svojim kolegama kupio poklone u stilu Džokera – pacove, prave metke, palicu…

Snimanje filma, kao i rad sa glumcima, bilo je toliko naporno, a reditelj zahtevan u pogledu razumevanja likova da je na setu konstantno bio prisutan psihijatar koji je bio zadužen da pomogne glumcima da prebrode proces.

Povezana vest:  Film “Biser Bojane” koji je do sada videlo 130.000 gledalaca od sutra i u bioskopima širom Nemačke

Za Džokerov auto „Džokermobil“ korišćen je prerađeni Infininity G35 Vaydor.

„Odred otpisanih“ je prvi film baziran na stripu čija je osnovna radnja bazirana na negativcima, a reditelj ga je okarakterisao kao strip verziju „Dvanaest žigosanih“.

Zanimljivo je da su za audicije za uloge u ovom ostvarenju prijavili Leonardo DiKaprio, Bred Pit, Danijel Krejg, Metju Mekonahi, Džoni Dep, Kolin Farel, Kijanu Rivs, Oskar Ajzak, Džejson Stetam, Idris Elba, Met Dejmon, Džozef Gordon-Levit, Aleksander Skarsgard, Juan Makgregor, Robert Petinson, Majkl Fasbender. Ali uloge su dobili, pored Leta, Vil Smit, Margot Robi, Viola Dejvis, Džejms Megovan i drugi.

Povezana vest:  Meril Strip izabrana u Američku akademiju umetnosti