Animirani film „Tajne avanture kućnih ljubimaca“ u režiji Jaroua Čenija i Krisa Renaua biće od sutra na redovnom repertoaru domaćih bioskopa u distribuciji „Taramaunta“, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u restoranu „McDonald’s“.

Pored sinhronizovane verzije, distributer je obezbedio i originalnu, netitlovanu, verziju, koja će se prikazivati samo u bioskopima „Sinepleks“ (Ušće) i Arena Sinepleks (Novi Sad).

U sinhronizaciji su učestvovali Marko Marković, Milan Čučilović, Milena Živanović, Jelena Stojiljković, Ivan Tomić, Bane Jevtić, Slaven Došlo, Danijel Sič, Bojan Lazarov, Milan Antonić, Dragan Vujić, Ivana Knežević, a reditelj sinhronizacije je Nikola Bulatović.

Bulatović je rekao da je ceo proces rada trajao sedam – osam meseci i da je u njemu učestvovalo 12 glumaca koji su dali svoj maksimum radeći na svakom liku.

Povezana vest:  Zvizdan će razbesneti sve koji mrze

„Nisam imao mnogo posla sa glumcima, sve ih poznajem jako dugo. Sič i Tomić su moji drugovi sa klase. Sa ostalima sam radio, a sa njima i živeo četiri godine“, precizirao je Bulatović, dodavši da osim par intervencija, glumci su sve sami uradili.

On je naglasio da je reč o zanimljivom filmu i da je uveren da će imati veliku gledanost.

Marković je poručio da će biti zadovoljni ako publika bude bar upola uživala u filmu od onoga koliko su oni uživali dok su radili sinhronizaciju.

Povezana vest:  "KAKO DA DRESIRATE SVOG ZMAJA" PRVI NA LISTI!

Sič je ispričao da je njegov lik mali slatki zec sa velikom misijom da uništi sve vlasnike koji su napustili svoje kućne ljubimce.

„On je strašno emotivan i njegova nesreća proističe iz toga što je napušteno biće koje čezne za ljubavlju. Fasciniran sam originalnim glasom Kevina Harta koji je pozajmio glas Grudvici i morao sam dobro da se potrudim da budem na njegovom nivou“, rekao je Sič.

Tomić, koji je pozajmio glas Melu, entizijastičnom, radosnom, punom ljubavi i uvek spremnom na avanturu, kaže da su originalni glasovi životinja genijalno, izvenredno i originalno urađeni i dodao da su oni svoj posao radili sa velikom radošću, kreativnošću i razigranošću.

Povezana vest:  Tom Henks i Ema Tompson u pregovorima za film o Meri Popins

„Illumination Entertainment“ i „Universal Pictures“ sarađuju peti put u komediji koja prati dogodovštine mezimaca kada njihovi vlasnici odu u školu ili na posao.

Povodom početka redovne distribucije filma, od 12. avgusta u „McDonald’s“ restoranima biće dostupni „Happy meal“ obroci sa igračkama inspirisanim junacima.

Svaka od osam plišanih igračaka ima karakterističan izgled i izrađena je od materijala koji oslikava njihove posebne karaktere, pa tako svaka figurica pruža različit osećaj pod prstima.