Plakat_Drugi Dead Lake Horror and Wine Festival_Drugo izdanje filmskog festivala Dead Lake, koje će se održati na Paliću od 7. do 11. septembra pod sloganom „Hell Of A Festival!“ (Pakleno dobar festival) gostovaće i u novobeogradskom bioskopu Fontana.

 Tako ćete izvrsne horor filmove moći da pogledate i u Beogradu od četvrtka, 8. septembra, do nedelje, 11. septembra.

Cena ulaznice po filmu iznosi 200 dinara.

Program:

08.09.   ČETVRTAK

21:00 Zle Vizije (88min, SAD)

23:00 Sensoria (81min, Švedska)

09.09.   PETAK

21:00 Lekcija (97min, Velika Britanija)

23:00 Idila (83min, Slovenija)

10.09.   SUBOTA

21:00 Strmina (82min, Čile/Kanada/Francuska)

23:00 Drugo Zlo (90min, SAD)

11.09.   NEDELJA

21:00 Scherzo Diabolico (91min, Meksiko/SAD)

23:00 Nina Zauvek (98min, Velika Britanija)

Dead Lake 2: Povratak horora i vina, otvoriće svečano večeras u 20 časova u bioskopu Abazija kraj jezera Palić holivudska zvezda u usponu Natalie Burn (Mehaničar 2, Plaćenici 3, Mamula), a odmah nakon toga biće prikazan njen film „Strmina“ kao prvo ostvarenje u takmičarskom programu.

Povezana vest:  "Najkraći dan" u Domu omladine 21.decembra

 Dead Lake 2: Povratak horora i vina predstaviće intrigantan presek najznačajnijih dugometražnih ostvarenja horor žanra iz celog sveta, od kojih će većina biti premijerno prikazana u Srbiji, a fokus ovogodišnjeg festivala je na regionalnim filmovima.

Program će u bioskopu Fontana otvoriti američko ostvarenje „Zle vizije“, odličan horor o mladom bračnom paru koji se seli u naizgled idilično imanje sa vinogradima u Kaliforniji, gde glavna junakinja doživljava zastrašujuće vizije. Ispostavlja se da imanje krije stravičnu tajnu… U pitanju je novi film Kevina Greuterta, reditelja horor blokbastera „Saw 3D“, u produkciji Blumhouse, koji su radili najveće horor hitove poslednje decenije, kao što su „Paranormalna aktivnost“, „Sinister“ i „Insidious“.

Povezana vest:  Venčala se Niki Rid, glumica iz serijala "Sumrak"

Zatim, premijerno u Beogradu biće prikazan film „Strmina“, nova horor senzacija iz „Chilewooda“ sa Natalie Burn i Bryceom Draperom u glavnim ulogama. Biciklistička zvezda Džo (Draper) i njegova devojka Stefani (Burn) tokom probne vožnje za trku u Čileu nailaze na povređenog čoveka koji umire od misterioznog virusa. To je početak jako lošeg dana za njih jer postaju meta neumornih ubica spremni na sve kako bi sačuvali svoju tajnu…

Tu je i američki „Drugo zlo“ o porodici koja želi da oslobodi kuću od zla koje ju je zaposelo, zatim moderan psihološki triler sa skandinavskim senzibilitetom „Sensoria“, britanski „Lekcija“ kada nastavnik odluči da otme dva delikventa da bi ih „naučio pameti“…

Povezana vest:  Počelo snimanje Hobita

Slovenačko ostvarenje „Idila“ Tomaža Gorkiča prati ekipu čiji se modni foto-šuting u idiličnom planinskom krajoliku pretvara u stravičnu borbu za goli život.

Poslednjeg dana publiku očekuje premijerno i britanski film „Nina zauvek“, horor o devojci koja nakon smrti oživljava i proganja bivšeg dečka i njegovu novu devojku, kao i, takođe prvi put u Srbiji, pobednik slovenačkog festivala Grossmann, fenomenalni meksički film „Scherzo Diabolico“ o dosadnom i isfrustriranom računovođi koji odlučuje da kidnapuje tinejdžerku koja će postati njegova najgora noćna mora…