MovieTapePočelo snimanje filma Crna Zorica

 

Srpsko-grčki rediteljski dvojac Radoslav Pavković i Hristina Hadžiharalambus počeo je u Beogradu snimanje filma „Crna Zorica“, u kome naslovnu uloge igra mlada glumica Ljuma Penov, a partner joj je Branislav Trifunović.

Producentska kuća „Super films“ saopštila je danas da je prva klapa „crne komedije sa avanturističkim zapletima“ pala početkom nedelje na lokacijama na Tašmajdanu, a snimanje će trajati tokom leta u Beogradu i u selima između Avale i Kosmaja. Premijera „Crne Zorice“ je predviđena za maj 2011. godine.

Povezana vest:  U pripremi dokumentarni film o Hariju Poteru

-Film je putovanje u bajkovito srce Balkana, gde mitovi i legende još žive. Zorica je devojka nad kojom visi nesvakidašnja kletva. Svako ko se u nju zaljubi nastrada. Naravno, tu se pojavljuje uobraženi beogradski policajac Mane (Trifunović), koji ne veruje u te ‘bapske priče’ – saopštio je „Super films“.

Radnja „Crne Zorice“ smeštena je u savremenu Istočnu Srbiju koja je i dalje uronjena u prazoverja i predrasude, a ostale uloge igraju Mirjana Karanović, Zoran Cvijanović, Miša Janketić, Nikola Pejaković, Olga Odanović i drugi.

Povezana vest:  Rijana je naučila da puca još kao tinejdžerka

Hadžiharalambus je snimila nekoliko kratkih filmova u Grčkoj, dok je Pavković radio na nekim epizodama dečije serije „Pazi sveže obojeno“ (1996) Radio-televizije Srbije i „TV manijake“ B92. Scenarista filma je Goran Mojsin, polovina radio i tv dvojca „TV manijaci“ i scenarista serije „Mile protiv tranzicije“.

Producenti su saopštili da je film „Crna Zorica“ dobio podršku Ministarstva kulture Srbije.

Povezana vest:  Bela i Sebastijan za krznene prijatelje