dermot_mulroneyDermot Malroni snima film o liberijskom fudbaleru

 

Američki glumac i reditelj Dermot Malroni (Mulroney) režiraće film o životu liberijskog fudbalera i političara Džordža Veae (George Weah), objavio je Hollywood Reporter.

Vea je bio svetska fudbalska zvezda pre nego što je počeo da se bavi humanitarnim radom i politikom u rodnoj zemlji, gde se kandidovao i za predsednika.

Povezana vest:  Četiri domaća ostvarenja na prvoj smotri dokumentarnog filma „DokZima“

Vea, koji je igrao na poziciji centarfora, proveo je 14 godina u evropskim klubovima sa kojima je osvojio dve titule. Njegov dolazak u Evropu označio je početak dovođenja afričkih igrača u velike evropske klubove.

Najvažnija godina u njegovoj karijeri je 1995. kada je dobio tri priznanja, Zlatna lopta, Afrički igrač godine i Najbolji fudbaler godine.

Povezana vest:  Džulija Roberts biće zla kraljica u filmu Snežana

Imao je udela u svrgavanju liberijskog diktatora Čarlsa Tejlora (Charles Taylor), kojem se trenutno u Hagu sudi za ratne zločine.

Godine 2005. je bio kandidat na izborima za predsednika Liberije. Iako je bio favorit posle prvog kruga, porazen je od Elen-Džonson Sirlif.

Dermot Malroni nedavno je dovršio snimanje svog rediteljskog debija, romantične komedije „Love Wedding Marriage“ u kojoj igraju Mendi Mur (Mandy Moore), Kelan Luc (Kellan Lutz), Džejms Brolin (James) i Džejn Simor (Jane Seymour).

Povezana vest:  Kraljev govor - film koji je imao sve šanse da ne uspe