Za manje od 10 dana očekuju nas premijere u Beogradu i Novom Sadu fantastičnog trilera „Inferno“, koji je snimljen po istoimenom romanu Dena Brauna. Bioskopska publika će biti u prilici da u ulozi stručnjaka za simbole Roberta Langdona gleda dvostrukog dobitnika prestižne nagrade Oskar Tom Hanksa.

Robert Langdon (Tom Henks) se budi u bolničkom krevetu, pod sedativima i potpuno dezorijentisan, nesvestan trenutka kada je stigao u Firencu. Ubrzo saznaje da je pogođen u glavu i da ga je od smrti spaslo samo čudo.Sijena Bruks (Felisiti Džons), veoma inteligentna i zgodna mlada doktorka, čini sve kako bi profesoru simbologije pomogla da izmakne iz kandži Konzorcijuma – moćne organizacije koja ga besomučno goni kroz tri evropska grada.

Povezana vest:  (P)OSTANITE ČUDNOVATI U BIOSKOPIMA CINEPLEXX

Nekoliko suprostavljenih strana utrkivaće se oko jedne jedine informacije – gde je skriveno misteriozno i smrtonosno remek-delo što preti čovečanstvu, koje je samo jedan čovek u stanju da nađe?

Reditelj filma je Ron Hauard, dobitnik nagrade Oskar za najbolju režiju za film „Blistavi um“, a produkciju filma uradili su Brajan Grazer i Ron Hauard. U ostalim ulogama se pojavljuju Felisiti Džons, Omar Sija, Sidse Babet Knudsen, Ben Foster i Irfan Kan. Scenario potpisuje Dejvid Koup, a zasnovan je na istoimenom bestseleru priznatog autora Dena Brauna. Izvršni producenti filma su Dejvid Haustfolter, Den Braun, Ena Kalp i Viliam M. Konor.

Povezana vest:  Preko 12 hiljada posetilaca videlo ”Mašu i Medveda” u bioskopima tokom praznika

Ekskluzivne premijere  filma  „Inferno“  zakazane su  za 12. oktobar u Beogradu u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, a u Novom sadu u bioskopu ARENA Cineplex. Obe premijere počinju u 20.00 časova.

Da li će profesor istorije, umetnosti i simbologije koga tumači Tom Henks, uspeti da protumači i najzagonetnije tragove koje za sobom ostavlja imućni genije genetskog inženjeringa, saznaćemo u svim bioskopima u Srbiji od 13. oktobra.

Povezana vest:  Najnoviji trejler za film “FANTASTIČNE ZVERI I GDE IH NAĆI”