Ljubitelji stripa, anime i manga animiranih filmova i kosplej kostima imaće priliku da učestvuju u događaju posvećenom isključivo stripu i animiranom filmu. Vienna Comix se i ove godine organizuje u hali Marks u Beču, ali ovog puta na 6.000m2, a program obuhvata mnoge goste iz sveta stripa, nagrade za kosplej kostime, crtanja i projekcije.

Jedan od gostiju događaja je francuski crtač stripova Joan Šivard koji je od 2009. godine glavni animator serije „Marsupilami“. Posetioci će imati priliku da upoznaju i Mikele Bertilorenci koji je crtao za DC i Marvel. Karolina Hiševska će takođe biti među gostima. Ona je autorka stripa „Skoro kao kod kuće“ koji je ujedno i njen debitantski rad.

Povezana vest:  Danijel Redklif: Sa mnom ponekad nije lako!

Ove godine će se dodeljivati i nagrada za najbolji kosplej kostim, pa će tri najbolja kostima dobiti izradu sebe kao 3D figure. Posetioci će imati mogućnost da obiđu 140 štandova, između ostalog „Comicwelten“ za one koji skupljaju američke stripove i „Metaware“, prodavnicu za „štrebere“ i „čudake“.

Izabrani mladi crtači stripova će moći da predstave svoje znanje, a u okviru specijalnog događaja posvećenog „Ratovima zvezda“ doputovaće grupe obožavatelja ovog serijala iz Slovačke, Mađarske i Austrije. Karte za Vienna Comix će koštati 10 evra po danu ili 12 evra za oba dana. Za decu do 13 godina ulaz je slobodan.

Povezana vest:  Elizabet Tejlor se udaje deveti put

PHOTO: Joanna Pianka