Igrani film „ZG80″ beogradsku premijeru imaće 27. oktobra, dok je trejler stigao danas.

Reč je o dugometražnom prvencu Igora Šeregija, komediji koja na humorističan način priča o navijačkoj subkulturi, o društvu i problemima koji su okupirali omladinu u predratnoj Jugoslaviji.

Snimljen je prema scenariju Ive Balenovića, scenariste filma „Metastaza“ i Roberta Cukine, koji je u scenario uveo stvarne događaje i likove iz perioda kada je nastajala navijačka grupa Bad Blue Boys.

Povezana vest:  Megi Simpson ne zna koju haljinu da obuče za Oskare

„ZG80″ nas vodi u poslednje mesece predratne Jugoslavije i priča o poslednjem organizovanom navijačkom gostovanju u Beogradu.

Grupa navijača Bad Blue Boysa dolazi na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gde ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda.

Impresivna glumačka ekipa sjajno je prikazala autentičan, navijački duh i vreme u kojem se radnja filma događa. Lik Krpe tumači izvrstan Rene Bitorajac, a sjajnu glumačku postavu čine i Marko Janketić, Miloš Timotijević, Danica Maksimović, Nikola Rakočević i Mladen Andrejević.

Povezana vest:  Tom Henks u filmu "Kapetan Filips" na Sinemaniji

„ZG80″ nije samo jedan navijački film već je priča o nostalgiji i u bioskopima širom Srbije možete ga pogledati od 27. oktobra.