Film „Dobra žena“, režiserski debi srpske glumice Mirjane Karanović, večeras će biti prikazan na 15. Festivalu evropskog filma „Sinedejs“ (Cinedays) u Skoplju. Karanovićeva je i scenarista, a igra i glavnu ulogu u tom filmu koji je medju šest filmova koji se takmiče u selekciji „SineBalkan“.

Film „Dobra žena“ već je osvojio nekoliko nagrada na poznatim svetskim festivalima, uključujući i „Zlatnu arenu“ na pulskom filmskom festivalu. Na festivalu „Sinedejs“ u Gala programu biće prikazani filmovi „Komuna“ Tomasa Vinterberga i „So i vatra“ Vernera Hercoga.

Na današnjem festivalskom program su i muzički dokumentarac o Bitlsima u režiji Rona Hauarda i film posvećen modnom svetu „Prvi ponedeljak u maju“ koji oslikava svakodnevnicu Ane Vinture. Ovogodišnji, 15. po redu Festival evropskog filma „Sinedejs“ u Skoplju održava se od 10. do 19. novembra.

Povezana vest:  Tesna koža ipak na PRVOJ SRPSKOJ TELEVIZIJI

Osnovan je 2001. godine na inicijativu poznatog španskog režisera Pedra Almodovara i političarke Vivijen Reding, tadašnjeg Komesara za kulturu u Evropskom parlamentu.