Film „Vojna akademija 3 –  novi početak“ za samo dve nedelje prikazivanja, od premijere u Sava centru, 08. novembra pogledalo je 100.000 gledalaca širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Film je već posle prvog vikenda prikazivanja, sa više od 50.000 gledalaca, postao najuspešnije domaće ostvarenje u ovoj godini!

Jubilarni, sto hiljaditi gledalac sinoć je nagrađen na projekciji filma u bioskopu Zvezda u Boru uz prisustvo glumačke ekipe filma. I ovom prilikom mnogobrojni gledaoci ispunili su salu i ovacijama pozdravili ekipu filma, a najviše sreće imao je četvrnaestogodišnji Nemanja Stefanović iz Bora, koji je ovom prilikom osim druženja i fotografisanja sa ekipom filma, osvojio mobilni telefon.

Povezana vest:  Novković: Ja pričam o uništenju

Glumačka ekipa iz Vojne akademije za samo dve nedelje obišla je Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Kruševac, Šabac, Smederevo, Lazarevac, Vršac, Čačak, Aranđelovac, Svilajnac, Valjevo, Inđiju i Veliku Planu .

Omiljeni junaci serijala o oficirima Vojske Srbije posetiće već danas Dom kulture u Ubu, a 30. novembra i Kultruni centar u Paraćinu.

Film će 9. decembra imati i svečanu premijeru u Beču, u bioskopu UCI KINOWELT Millennium City sa početkom u 20 sati, a publika će i tada imati priliku da pozdravi protogoniste filma.

Povezana vest:  Asante ručao sa Đilasom

Novi nastavak „Vojne akademije“ donosi nove profesionalne i ljubavne zaplete i prepliće sudbine junaka jedne od najgledanijih serija. Tu su dobro poznati junaci, sada – u oficirskim uniformama: Bojan Perić, Radovan Vujović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Tamara Dragičević, kao i  Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Miloš Timotijević, Olga Odanović, Ivana Mihić, Mladen Nelević, Olivera Viktorović, Predrag Smiljković, Milica Mihajlović, Jelica Sretenović, Goran Radaković, a stigla je i nova generacija glumaca: Vučić Perović, Đorđe Stojković, Anđela Jovanović, Slaven Došlo, Andrea Ržaničanin, Gordana Paunović. 

Povezana vest:  Ketrin Hajgl u filmu televizije HBO

U filmu igraju i Miodrag Miki Krstović, Zinaida Dedakin, Slobodan Tešić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Tatjana Venčelovski…

Scenarista, po motivima priče Gordana Mihića, je Boban Jevtić, koscenarista Milan Konjović, a producent Nebojša Nele Garić. Distributer filma je Art Vista.