Povratak Brajana Singera franšizi Iks men

director_bryanSineasta Brajan Singer (Bryan) vraća se franssizi „Iks men“ pošto će režirati naučnofantastični film „X-Men: First Class“, preneo je dnevnik Variety. 
Singer je 2000. snimio prvi film serijala „Iks men“, a tri godine kasnije režirao je „Iks men 2“. Naredne filmove franšize – „Iks men: poslednje uporište“ (2006) i „Iks men počeci: Volverin“ (2009) – režirali su Bret Ratner (Brett) odnosno Gevin Hud (Gavin Hood). 
-‘X-Men: First Class’ biće priča o Zavijeru (Xavier) i Magnetu, osnivanju škole i dobu kada se njihov odnos pokvario. Postoji i romantični element, a neki od mutanata iz ‘Iks mena’ naći će se u zapletu, ali neću reći o kome se radi. Biće i mnoštvo novih mutanata i jedan moćni negativac – ispričao je Singer. 
Reditelj je naveo da će scenario pratiti Zavijera i Magneta u njihovim dvadesetim godinama, a konstrukcija priče podsećaće na „Zvezdane staze“ koje je snimio Džej Džej Abrams. 
x_men2-Bilo da se radi o ‘Betmenu’, ‘Gospodaru prstenova’ ili ‘Zvezdanim stazama’, ako su junaci dobri, želite da ih ponovo gledate iako vam je već poznata njihova sudbina – dodao je Singer i nastavio – Stavio sam se u kožu obožavalaca. Mislim da bih ovu priču želeo da gledam, a nadam se i oni. 
Singer, reditelj filmova „Dežurni Krivci, „Operacija Valkira“ i „Povratak Supermena“, snimiće u međuvremenu filmove „Ekskalibur“ i „Svemirska krstarica Galaktika“. 

Povezana vest:  Lion King 3D hit na početku prikazivanja