Američka glumica Keri Fišer, najpoznatija po ulozi princeze Leje u „Ratovima zvezda“, preminula je danas u 60. godini, saopštila je njena porodica.Njena ćerka Bili Katrin Lurd izjavila je da je svet voleo njenu majku i da će svima duboko nedostajati.

Poznata glumica je prošle nedelje doživela srčani udar tokom leta iz Londona u Los Andjeles. Kako se navodi, glumica je pretrpela srčani udar 15 minuta pre sletanja aviona. U Londonu je bila na turneji povodom promocije njene nove knjige.

Povezana vest:  Horor film "Anabel" od 2. oktobra u bioskopima

Keri Fišer je glumila u originalnoj trilogiji „Ratova zvezda“, a prošle godine pojavila se i u sedmom nastavku, „Budjenju sile“. Lik princeze Leje, uradjen kompjuterskom animacijom, pojavljuje se i u osmom nastavku čuvene trilogije „Rogue one“

Serijal „Ratovi zvezda“ postao je fenomen pop kulture, lansirajući nove filmove na tu temu, knjige, kompjuterske igrice i televizijske serije.

Magazin Forbs objavio je da sveukupan prihod od brenda „Ratovi zvezda“ tokom 28 godina postojanja iznosi više od 20 milijardi dolara. To je najuspešnija filmska licenca u istoriji kinematografije.

Povezana vest:  Politika na FEST-u dodeljuje nagradu "Milutin Čolić"