MadonnaDžejms Foks i sin u Madoninom filmu o kralju Edvardu Osmom

 

Pop zvezda Madona angažovala je engleskog glumca Džejmsa Foksa (James) i njegovog sina Lorensa (Laurence) za film koji će snimiti o supruzi britanskog kralja Edvarda Osmog (Edward), Volis Simpson (Wallis), objavio je Bi-Bi-Si njuz (BBC News).

Snimanje filma pod nazivom „W.E“ počelo je u ponedeljak, a Madona je koscenarista i rediteljka.

Povezana vest:  Balkanska konkurencija za Oskara

Džejms Foks će igrati kralja Džordža Petog (George), a Lorens Foks njegovog sina Bertija (Bertie), Edvardovog mlađeg brata.

Australijska glumica Ebi Korniš (Abbie Cornish) biće savremena Njujorčanka opsednuta odlukom kralja Edvarda da abdicira da bi mogao da se oženi svojom izabranicom.

U ulozi Volis Simpson, dva puta razvedene Amerikanke, pojaviće se Andrea Rajzboro (Riseborough), najpoznatija po ulozi predsednice britanske vlade Margaret Tačer (Thatćer) u TV drami „The Long Walk to Finchley“.

Povezana vest:  Nominacije za nagrade Goja

Edvarda Osmog igraće Džejms D’Arsi (D’Arcy).

„W.E.“ je Madonin debi u režiji dugometražnog filma. Ranije je režirala kratak film „Prljavština i mudrost“ koji je premijerno prikazan na međunarodnom festivalu u Berlinu 2008.

Džejms Foks je poznat po ulogama u filmovima „Ostaci dana“, „Patriotske igre“, „Ruska kuća“, „Grejstok: Legenda od Tarzanu, gospodaru majmuna“ i „Prolaz za Indiju“.

Povezana vest:  Odabrana kompletna glumačka postava za film ''Plava krv''