Posle upravo objavljenih 14 nominacija za Oskara, što je rekord koji se nije desio još od filma Titanik, sutra će vas u 45. FEST, mesec dana pre početka festivala, uvesti film „La La Land“ .

Film ima dve nominacije u jednoj kategoriji – za najbolju originalnu pesmu, a takođe je nominovan i za još 12: najbolji film, režiju, mušku ulogu, žensku ulogu, fotografiju, montažu, kostim, scenario, scenografiju, originalnu muziku, miks zvuka i montažu zvuka.

Mjuzikl koji je nedavno odneo 7 Zlatnih globusa – najviše u istoriji ovih dodela – film „La La Land“ oduševio je tokom prethodne godine festivalsku i bioskopsku publiku zbog stila koji nas vraća u zlatno vreme Holivuda, te zbog maestralnih Rajana Goslinga i Eme Stoun, koji su se našli u glavnim ulogama. Nagrađen za najbolji film, za najuspešniji scenario, te za najboljeg reditelja, glumce i originalnu filmsku muziku, „La La Land“ preti da odnese titulu najdopadljivijeg filma predstojeće godine.

Povezana vest:  En Hatavej kao Pepeljuga

Mladi američki reditelj Demijan Čazel publici je postao poznat 2014. godine, kada je njegovo prethodno ostvarenje „Whiplash“, doživelo neverovatan uspeh širom sveta. Ovaj film, takođe premijerno prikazan u okviru FEST-a pre dve godine, oduševio je gledaoce zbog svog nesvakidašnjeg ritma, te istovremeno zabavnog i okrutnog pristupa muzici. Moglo bi se reći da „La La Land“, treće Čazelovo dugometražne ostvarenje, krase isti kvaliteti i rediteljevo interesovanje za izvođačke umetnosti. Naime, čak se i njegov debitantski film „Guy and Madeline on a Park Bench“ (2009) – o kom se kod nas nije mnogo govorilo – bavio upravo džez muzikom i u svojoj srži krio krhku ljubavnu priču.

Povezana vest:  Kasting za statiste u filmu "Jesen samuraja"

Vraćajući se na sličnu temu, „La La Land“ govori o džez pijanisti (Rajan Gosling) koji se u Los Anđelesu, srcu zavodljivog i nemilosrdnog šou biznisa, zaljubljuje u neuspešnu mladu glumicu (Ema Stoun). Prateći strukturu holivudskih filmova u kojima se dvoje mladih upoznaje i zaljubljuje, Čazel uvodi niz uzbudljivih savremenih motiva putem kojih ljubavnu priču posmatra kroz prizmu ambcije i profesionalnog uspeha ili neuspeha.

Povezana vest:  Lili Kolins, bivša devojka Tejlora Lautnera, u vezi sa Zakom Efronom

Projekcija filma „La La Land“ održaće se sutra, 25.01.2017. u Cineplexx-u Ušće, u sali 2, sa početkom u 20:30h. Cena ulaznice je 550din. Dobrodošli!