Emma Watson u Ginisovoj knjizi rekorda 

HP6-2Ako ste filmski producent, u ovom trenutku (barem tako govori statistika) najviše vam se isplati da angažujete Emmu Watson, koja glumi lik Hermione u filmovima o Harry Potteru. Ta je glumica, naime, glumila u najunosnijim filmovima, s gotovo neverovatnim prosekom od 897 miliona dolara po filmu 
Emma Watson je zbog uspeha filmova o Harryju Potteru došla čak i u Guinnessovu knjigu rekorda: glumila je u šest filmova s ukupnom zaradom od 5,4 milijarde dolara širom sveta. 
Jasno je da sama Emma ne bi mogla da potuče zvezde kao što su Julia Roberts ili pak Angelina Jolie da nije glumila gotovo isključivo u popularnoj franšizi o malom čarobnjaku. Ali, glumila je ona i u crtaću (tačnije, dala je glas) „The Tale of Desperaux“, a i taj je film prošao solidno s preko 50 miliona dolara zarade samo u SAD-u. 
Ipak, sumnjamo da će Emma nastaviti ovaj neverovatni niz nakon što prestanu da stižu čekovi od Harryja Pottera. Takav se pogodak ipak događa prilično retko, a u prilog sumnjama mogu da idu i njene česte izjave da neko vreme želi da film ostavi malo po strani. 

Povezana vest:  Počelo snimanje filma Nebo iznad nas, utisci glumaca i reditelja