Film „Biser Bojane“ reditelja Milana Karadžića biće premijerno prikazan 15. februara u centru „Sava“ u Beogradu, a u avgustu će početi snimanje televizijske serije u osam nastavaka.

Milan Karadžić je danas nakon novinarske projekcije rekao da dok je radio na scenariju promišljao da ovo bude film u žanru „torte“ – akcije protkane ljubavnom pričom i porodičnim problemima, na divnom mestu kao sto je Ada Bojana. U filmu glavne uloge tumače Andrija Miloševića, Mima Karadžić, Slaven Došlo i Vanja Nenadić.

Povezana vest:  Dan zaljubljenih u skrivenim delovima Berlina

Glavni junak ove romantične komedije je Djordje Popović (Slaven Došlo), mladi lekar iz Beograda, koji dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku DJordje veruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. Odlazi u Crnu Goru gde upoznaje Lolu (Vanja Nenadić), mladu kajterku i ćerku policijskog inspektora, koja putuje na Adu Bojanu.

Nikola Popović (Mima Karadžić), nakon višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi na kratko u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama. Nikolu očekuje „vruć“ doček policije i bivših partnera zainteresovanih za dijamante. Spreman je na sve, ali ne i na susret sa sinom nakon 25 godina.

Povezana vest:  Završeno snimanje serije "Vojna akademija"

Andrija Miloševic, jedan od glavnih junaka filma, rekao je danas da je njegova uloga na ivici karikature, nešto što bi moralo da bude opomena. Prema njegovim rečima, taj „brehtovski momenat“ bi trebalo da ukaže na nešto loše u društvu i prenese poruku koju će pametan čovek shvatiti.

Glumac Mima Karadžić je rekao da su u filmu predivnom slikom spojeni Beograd, Trst i Ulcinj. U filmu, koji će biti adaptiran i u televizijsku seriju, igraju i Mira Banjac, Hristina Popović, Mladen Nelević.

Povezana vest:  En Hetavej blistala u haljini Roksande Ilinčić na premijeri filma „RIO 2" u Majamiju

Dubravka Drakić, Enver Petrovci, Miki Krstović, Mirko Vlahović, Emir Ćatović, Andrea Mugoša, Olivera Bacić, Momo Pićurić, Vojo Krivokapić, Dušan Kovačević, Ana Sakić, Marija Labudović…