Krcko Orašćić – akcioni film

krcko_pricaKakav Čajkovski i rasplesani baletani? U Hollywoodu prolazi samo akcija, pa će i „Krcko Oraščić“ biti urađen u avanturističkom stilu. 
Studio New Line angažovao je scenaristu Darrena Lemkea da razradi scenario za ovu čuvenu i svi poznatu priču u akciono-avanturističkoj verziji. Ideja je da se snimi film u stilu „Hronika iz Narnije“, dakle s mnogo jurnjave i borbi, ali bez krvi – tako da može da ga gleda cela porodica. Priča „Krcko Oraščića“ bavi se drvenim orašarom koji se pretvara u pravog mladića i devojkom Klarom koja zajedno s njim odlazi u magični svet Šećerne vile, a moraju da se bore sa vojskom zlim miševa. Scenarista Lemke ima dosta iskustva u ekranizaciji bajki i priča za decu. Napisao je scenario za poslednji nastavak „Shreka“ – „Shrek Forever After“, koga željno očekujemo u bioskopima, za Bryana Singera napisao je modernu bajku „Jack the Giant Killer“, a radio je i na još jednoj adaptaciji „Čarobnjaka iz Oza“. Priču „Krcko Oraščić i Kralj miševa“ inače je napisao E.T.A. Hoffmann, a otkad je Čajkovski napisao muziku za nju, postala je neizostavni deo baletnog repertoara tokom novogodišnjih i božićnih praznika. 

Povezana vest:  Zbog velikog interesovanja dve premijerne projekcije filma "Šešir profesora Koste Vujića" 1. februara u Sava centru