Svima su nam dobro poznate priče o Apolo misijama i odlasku u svemir, ali da li znamo pravu priču o tome šta se dešavalo iza „scene“?

Nevidljivi faktori je neverovatna istinita priča o ženama koje su promenile svet, a da to malo ko danas zna. Film prati napredak tri matematičarke, Afroamerikanke, poznate kao „ljudski kompjuteri“ u NASA sistemu i njihov razvoj karijere uz neke od najvećih umova u istoriji. Njihov konkretan zadatak je bio da se bave proračunima lansiranja astronauta Džona Glena u orbitu kao i njegov bezbedan povratak.

Povezana vest:  Fotke Kristen i Sandrersa koje su slomile srce Robertu Patinsonu

U vreme kada crnci nisu delili javne toalete sa belcima, a žene uglavnom bile domaćice, potpuno je bilo nezamislivo da su tri Afroamerikanke radile za najpoznatiju Američku službu NASA, što ovaj film čini još inspirativnijim.

Film je režirao Teodor Melfi, najpoznatiji je po svom debitantskom ostvarenju Sveti Vinsent, dok glavne uloge imaju Taradži Pi Henson, Oktavija Spense i Žanel Mone.

Povezana vest:  Slovenija, Hrvatska, Norveška i Francuska u polufinalu SP

Na ovogodišnjoj dodeli Oskara bio je nominovan u katergorijama za najbolji film, najbolji scenario i najbolju sporednu ulogu i definitivno je vredan vaše pažnje, a možete ga pogledati na 45. Festu i to u terminima:

01.mar
Vreme: 16:30
Cena: 350 RSD
Sava centar
02.mar
Vreme: 19:00
Cena: 350 RSD
Fontana
05.mar
Vreme: 21:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE sala 1

Povezana vest:  Na današnji dan - 21. april