Filmska ostvarenja sa najvećih filmskih festivala redovno pronalaze svoje mesto na bioskopskim repertoarima u Srbiji,  pa će i ovaj put beogradska publika imati prilike da od 16. marta pogleda italijansku komediju Ludi provod (La pazza gioia) koja je prikazana na poslednjem Kanskom festivalu.

Neobična komedija italijanskog reditelja Paola Virzija o dve pacijentkinje iz psihijatrijske ustanove koje koriste priliku za beg, emotivno će vas dodirnuti, ali i dobro nasmejati.

Povezana vest:  Danijel Redklif tužan zbog kraja serijala o Hariju Poteru

Kada im se pojavi prilika da pobegnu iz ustanove gde su smeštene, Beatris, bajkerka u duši koja misli da vlada svetom i Donatela, introverta zarobljena u svom svetu, kreću na put koji će im promeniti živote.

„Želeli smo da ovo bude zabavna, ali iskrena komedija, a najiskrenije što sam mogao da napravim jeste da spojim dve ličnosti kao ove, a da pritom gledalac bude svestan da one nisu opšte prihvaćene već okarakterisane kao „lude“, ističe reditelj.

Povezana vest:  "Think Like a Man" na prvom mestu najgledanijih filmova

Ljubitelji dobrog filma imaće priliku da pogledaju odličnu glumu Valerije Bruni Tedeski i Mikaele Ramacoti od 16. marta u Dvorani Doma Sindikata i bioskopu Tuckwood Cineplex.