Film „Američka pastorala“, zasnovan na romanu dobitnika Pulicerove nagrade Filipa Rota, u adaptaciji Džona Romana, oslikava vreme velikog političkog meteža i kao posledicu rušenje američke porodice i „američkog sna“. Tragična priča o Levovu je elegantno ispričana u retrospektivi posle njegove smrti, kroz razgovor njegovog bivšeg školskog druga, Nejtana Zukermana, i Levovog brata Džerija prilikom njihovog susreta na godišnjici mature.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD

Svid Levov je uspešan jevrejsko-američki biznismen, koji vodi srećan konvencionalan život više srednje klase u Njuarku, državi Nju Džerzi, sa ženom Donom, bivšom misicom, i ćerkom tinejdžerkom Meri. Savršen porodični život okreće se naglavačke nakon što se Meri politički radikalizuje i učestvuje na jednom protestnom skupu protiv rata u Vijetnamu sa fatalnim posledicama.

„Američka pastorala“ nudi hrabru viziju istorije koja oslikava i sadašnjost, i govori o iskustvu ne samo jednog čoveka već čitave generacije koja ne može da shvati kako je došlo do uništenja američkog sna.

Povezana vest:  Dag Liman režira Tri musketara

Debitantsko ostvarenje Juana Mekgregora je na redovnom bioskopskom repertoaru od 23. marta, a u glavnim ulogama pored samog Mekgregora, imaćemo priliku da pogledamo i Dakotu Fening i Dženifer Koneli.