Jedan od najuspešnijih filmova prošle godine „Po cenu života“ (Hell or high water) britanskog reditelja Dejvida Mekenzija (Young Adam, Hallam Foe) od sutra se nalazi na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

Mekenzi je okupio sjajnu glumačku ekipu predvođenu dobitnikom Oskara Džefom Bridžisom, a u kojoj su pored njega i Kris Pajn, Ben Foster, Dejl Diki i Kristin Berg.

Povezana vest:  Počela sinhronizacija animirane avanture “Superjunak Samsam”

Džef Bridžis je odigrao jednu od uloga svoje karijere, a to su prepoznali filmski kritičari DETROITA, KANZAS SITIJA, FINIKSA kao i INTERNATIONAL PRESS ACADEMY uručivši mu nagradu SATELLITE, a od strane NATIONAL BOARD OF REVIEW dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu.

Posle premijere u Kanu, film je prikazan i na  festivalima u Melburnu, Dovilu, Cirihu, Amsterdamu, Solunu i Stokholmu, a ukupno je osvojio 36 nagrada.

Povezana vest:  Raskinuli Sijena Miler i Džud Lo

Film prati dvojicu pljačkaša banaka, razvedenog oca  i njegovog  brata, bivšeg robijaša koji izvršavaju niz pljački kako bi sačuvali porodični ranč koji je pod hipotekom, a porodica u dugovima. Iako su pljačke dobro planirali, divlja priroda bivšeg robijaša dovodi do nepotrebnih rizika i približavanja teksaških rendžera. Jeff Bridges igra rendžera pred penzijom koji pljačkašima ulazi u trag, želeći da ih uhvati, ali i otkrije motiv pljački.

Film „Po cenu života“ od sutra je na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

Povezana vest:  Premijera filma "Vojna akademija 2" u Sava centru