GeorgeClooneyKluni svedočio na sudu u Milanu

 

Holivudski glumac Džordž Kluni (George Clooney) svedočio je danas na suđenju u Milanu trojici prevaranata, optuženih za upotrebu njegovog imena radi promovisanja modne marke.

Proces protiv Vinčenca Kanalirija, Frančeska Galdelija i Vanje Gofija otvoren je 2008. godine kada su uhapšeni za prevaru i posedovanje lažne i ukradene robe tokom priprema modne revije u Milanu.

Povezana vest:  „Dara iz Jasenovca“ od 12. marta krasiće repertoare njujorških bioskopa„AMC Empire“ i „Village East by Angelika“

-Došao sam jer verujem u pravni sistem i zato što je reč o ljudima koji su nelegalno koristili moje ime iz interesa – izjavio je 49-godišnji glumac, koji se do sudnice teškom mukom probijao kroz masu fotoreportera i znatiželjnika.

Na saslušanju, Kluni je pogledao nekoliko fotografija na kojima je u društvu optuženih i rekao da su lažne, što je dokazao priloživši svoje originalne snimke.

Povezana vest:  Dikaprio izbegao avionsku nesreću

Obraćajući se Kanaliriju, jedinom prisutnom od trojice optuženih, Kluni je rekao: „Dobro obavljen posao. Treba da budete ponosni na sebe.“

Klunijevo svedočenje trajalo je oko dva sata, na kraju kojeg mu je sudija Pjetro Kačalanca zahvalio i izjavio: „Ovo saslušanje je trajalo koliko i jedan film“.

Pre nego što je napustio sudnicu, Kluni je rekao u izjavi za Rojters da nije bilo previše teško.

Povezana vest:  Jubilarni 15. Beldocs festival - dokumentarni filmovi kao žanr budućnosti

-Lako je kada možete da dokažete da ste apsolutno u pravu – objasnio je on, dodavši da je njegov potpis ilegalno kopiran na nekoliko dokumenata, uključujući licencu za modnu liniju pod njegovim imenom.

Kluni često boravi u Italiji, gde na jezeru Komo ima vilu.