U okviru programa Kanskog festivala ACID, Festival autorskog filma će predstaviti ACID TRIP # Serbia – 2 dugometražna i 5 kratkih filmova mladih srpskih filmskih reditelja.

ACID ( Asocijacija za distribuciju nezavisnog filma) je francuska asocijacija reditelja koja podržava i promoviše nezavisni autorski film.
Od 1993. ACID je prisutan na Kanskom filmskom festivalu, gde organizuje jednu od paralelnih selekcija, poput 15 dana autora (Quinzaine des realisateur) i Internacionalne nedelje kritike (Semaine de la critique).

Povezana vest:  Robert Patinson napušta glumačku karijeru

Od ove godine, ACID u okviru svoje Kanske selekcije, pokreće i program ACID TRIP, koji se sastoji od „carte blanche“-a ponudjenog sličnoj asocijaciji reditelja u nekoj stranoj zemlji, da u svom izboru predstave i promovišu nove, mlade filmske autore.

Za prvi ACID TRIP je izabran Festival autorskog filma i grupa reditelja koji su okupljeni oko tog festivala.

Povezana vest:  Film "Početak" i dalje na prvom mestu Box Office liste!

ACID TRIP # Serbia će predstaviti u Kanu filmove „Vlažnost“ Nikole Ljuce, „Rekvijem za gospodju J.“ Bojana Vuletića, „Tranzicija“ Milice Tomović, „Kamen u ruci“ Stefana Ivančića, „Izlaz u slučaju opasnosti“ Vladimira Tagića, „Dos patrias“ Koste Ristića i „If I Had It My Way I Would Never Leave“ Marka Grbe Singha.