samo_ga_dovedi_1Saznajte nešto više o filmu „Samo ga dovedi“

 

Premijera komedije „Samo ga dovedi“ na programu je 21. jula u bioskopu Kolosej, a od 22.jula ovaj film ulazi na redovne repertoare bioskopa Kolosej, Ster Cinemas i Roda.

„Samo ga dovedi“ (Get Him to the Greek) ponovo ujedinjuje Džonu Hila i Rasela Brenda sa rediteljem filma “Preboleti Saru Maršal” Nikolasom Stolerom u priči o stažisti u izdavačkoj kući koji ima dva dana da dovuče rok legendu u Holivud na povratnički koncert. Ova komedija je poslednji film hit producenta Džuda Apatova („4 banke, a nevin“, „Zaglavilo se“).

Eronu Grinu (Hil) sve polazi za rukom. Ambiciozni 24-godišnjak uspeo je da dobije posao iz snova i to taman pred zadatak koji će mu unaprediti karijeru. Njegova misija – otići do Londona i otpratiti boga rok muzike do Grik teatra u L.A.-u na prvu stanicu velike povratničke turneje. Njegov šef, muzički mogul, Serđo Roma (ŠON KOMBS) daje mu samo jedno upozorenje: „Ovaj umetnik je najgori čovek na svetu. Okrećeš mu leđa na sopstvenu odgovornost!“

Britanski roker Aldus Snou (Brend) je briljantni muzičar i potvrđena rokenrol legenda, ali zbog gadnog raskida i propale karijere, on je ispao iz koloseka i sad je hodajuća katastrofa. Umoran od ulizica i uplašen da je na zalasku karijere, Snou je upao u nihilistički vrtlog. Kad sazna da se njegova prava ljubav, model/ pop zvezda Džeki Kju (Rouz Burn) nalazi u Los Anđelesu , Aldus će sebi zadati cilj da je ponovo osvoji… malo pre početka povratka njegovoj svetskoj dominaciji.

Povezana vest:  „Eclipse“ donosi nova uzbuđenja

Kad odbrojavanje do početka koncerta počne, jedan stažista će morati da se provuče kroz „minsko polje“ londonskih dilera droge, njujorških tuča i plesova u krilu u Vegasu ne bi li isporučio svoju “obavezu” živu i donekle zdravu… a za sve to vreme pokušavaće da ostane veran svojoj devojci, Dafni (Elizabet Mos). Možda će morati da laska, laže, odobrovolji i da se provodi sa Aldusom, ali će ga dovesti do Grika.

get_him_to_greek_russell_brandO PRODUKCIJI

Priča počinje prilično jednostavno. „Želeli smo da prikažemo kako kad zamišljate druženje s rok zvezdom sve izgleda zabavno i uzbudljivo,“ objašnjava reditelj Stoler. „Možete da ostanete budni celu noć i da idete na žurke. Želeli smo da razradimo ideju da se to jednostavno nikad ne prekida. Sledećeg jutra se probudite i nastavljate da ludujete. Tome nema kraja. To je vrtlog u kome postaje sve zabavnije i zabavnije i zabavnije, a onda dođe do momenta u kome se sve otrgne kontroli i onda kreće sunovrat.“

Kad je smišljao priču za film „Samo ga dovedi“, Stoler je na umu imao Rasela Brenda za protagonistu, ali nije planirao da njegov lik bude Aldus Snou. Međutim kasnije je shvatio da glavni glumac jednostavno mora biti rok zvezda s ponašanjem i razmetljivim stavom koji ima Aldus. I tako je odlučio da napiše spin-off njegovog rediteljskog debija „Preboleti Saru Maršal“ u kome se Rasel Brend prvi put pojavio u ulozi Aldusa Snoua.

„Rasel je neverovatno duhovit, izuzetan, šarmantan čovek i hteli smo da prikažemo njega takvog kakav jeste što je više moguće. Aldus je zapravo pljunuti Rasel,“ kaže producent Apatov.

Povezana vest:  Rob Maršal režira film The Thin Man

„Rasel je bio moje otkriće veka,“ priseća se ko-producent Sigel. „Kad je došao na audiciju za film „Preboleti Saru Maršal“, odisao je neverovatnom seksualnom energijom i dobrim izgledom rok zvezde, a rekao mi je: ’Moraćete da mi oprostite, ali samo sam bacio pogled na vaš scenario. Možda biste mogli da mi kažete šta očekujete od mene?’ Znam da sam pomislio da za tako nešto treba petlje i istog trenutka sam shvatio da je on taj tip. Odmah smo se bacili na prepravljanje scenarija za njega.“

Iako se u istom filmu („Preboleti Saru Maršal“) pojavio i Džona Hil, filmadžije su bile odlučne u tome da u filmu „Samo ga dovedi“ on ne tumači lika koji je proganjao Aldusa po Havajima. Stoler je odlučio da Eron Grin bude uspešni mladi direktor izdavačke kuće koji ima tri dana da dovede rok ikonu iz Londona u Los Anđeles. Eron obožava ovu legendu, ali njegov heroj će mu pasti u očima posle svega što će preživeti s njim na njihovom zajedničkom putovanju.

Hil je umirao od želje da ponovo sarađuje s Raselom i spremno je dočekao poziv reditelja da snimi film „Samo ga dovedi“. Kad je pročitao scenario, glumac je znao da je spreman da igra direktora opsednutog muzikom. „Eron Grin je motivisan i ambiciozan momak koji je u ozbiljnoj vezi,“ objašnjava Hil. „Verovatno je najnormalniji lik koga sam do sad igrao. Najinteresantniji deo je taj što smo dobili priliku da istražimo šta je ekstremno i čudno u Aldusovom životu. Eronu to neće biti toliko zabavno koliko je mislio da će biti… samo čudnije.“

Povezana vest:  DISCOVERY CHANNEL STEKAO GLOBALNA PRAVA ZA EMITOVANJE DOKUMENTARCA "RACING EXTINCTION" DOBITNIKA OSKARA LUIA PSIHOJOSA

Pored Džone Hila i Rasela Brenda u filmu igra i Šon Kombs, poznati reper. „Kada sam saznao da postoji šansa da budem u filmu u kome glume Džona i Rasel, koji režira Nik Stoler a koji producira Džud Apatov, dao bih ruku da dobijem ulogu,“ kaže Kombs. „Spremio sam sve dijaloge, radio s mojim učiteljem glume, a kada sam ušetao na audiciju, oni su mi rekli: „Neće ti trebati scenario. Improvizovaćemo.“ Pomislio sam da ako stvarno želim ulogu… moraću da dam sve od sebe i pokušam.“

Ispostavilo se da je dodeljivanje uloge Šonu imalo višestruke dobiti jer je ne samo bolje odigrao ono što su scenaristi smislili, već je i postao jedan od važnih partnera filma. „S obzirom na njegovo višegodišnje iskustvo u muzičkim vodama, Šonu smo se obraćali kad nismo bili sigurni šta bi neki ludi direktor izdavačke kuće mogao da izjavi u pojedinim trenucima,“ kaže Apatov.

Na kraju je ipak Kombsova gluma, a ne njegovo muzičko iskustvo najviše doprinelo filmu jer je uneo neku svoju ludačku energiju u film koja se savršeno uklopila s Brendovom i Hilovom energijom.

Ono što je interesantno je da se u filmu pojavljuju i mnoge prave muzičke zvezde, kao što su KRISTINA AGILERA, PINK, FAREL VILIJAMS i bubnjar benda Metalika, LARS ULRIK kao ljudi čiji su se putevi na neki način ukrstili s Aldusovim… ili koje je pregazilo njegovo ludilo.