plavi_voz_plakatPlavi voz i Žena sa slomljenim nosem u septembru u bioskopu

 

Srpski igrani filmovi „Plavi voz“ i „Žena sa slomljenim nosem“ ući će u domaće bioskope tokom septembra, saopštila je danas distributerska kuća Tuck.

„Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića, koja je pobedila na festivalu „Sinema siti“ u Novom Sadu, imaće bioskopsku premijeru 1. septembra a njena distribucija će krenuti dan kasnije. Mesto premijere nije saopšteno.

Povezana vest:  Ukrajinski film večeras u takmičarskom programu Festa

Glavne uloge u ovoj drami tumače Nebojša Glogovac, Branka Katić, Anica Dobra, Vuk Kostić, Nada Šargin, Nikola Rakočević i Jasna Žalica, a radnja se vrti oko jedne bebe – koju je u taksiju, tokom saobraćajne gužve na mostu, ostavila mlada žena sa povređenim nosem i bacila se u reku – kao i troje očevidaca njenog skoka.

„Plavi voz“ Janka Baljka, koji je prikazan na „Sinema sitiju“ i na „Sofestu“ u Sopotu, bioskopsku premijeru će imati 22. septembra u beogradskom „Sava centru“ a dan kasnije odlazi u distribuciju.

Povezana vest:  Nova dimenzija filma u Galeriji Belgrade

U filmu igraju Sanja Popović, Ljubomir Bulajić, Aleksandar Radojičić, Lena Bogdanović, Nebojša Milovanović i drugi.

„Plavi voz“ govori o generaciji maturanata jedne beogradske srednje škole 1980. godine i dešava se tokom sedam dana žalosti zbog smrti predsednika tadašnje Jugoslavije Josipa Broza Tita.