Gaj Riči o razvodu i novom filmu 

ritchie_guyBritanski režiser (Guy Ritchie) kazao je da se tokom godine koja je na izmaku bavio filmom o Šerloku Holmsu, a ne medijskom pompom koja je pratila njegov razvod od pop zvezde Madone (Madonna). 
-Već dugo ne čitam novine. Gledam svoja posla, ne osvrćem se, tako je već nekoliko godina – rekao je Riči. 
Britanski režiser i kraljica popa razveli su se u novembru 2008, osam godina posle venčanja u zamku u Škotskoj, i nakon toga su postali omiljena tema u tabloidima. 
Ipak, 41-godišnji Riči u međuvremenu je imao puno posla. Cele godine radio je na „Šerloku Holmsu“, u kojem čuvenog detektiva igra Robert Dauni mlađi (Downey), a njegovog pomoćnika doktora Votsona (Watson) Džad Lo (Jude Law). Film ove sedmice stiže u svetske bioskope. 
Riči je istakao da je u snimanju filma uživao više nego u bilo čemu na čemu je do sada radio, što je pre svega pripisao saradnji sa Loom i Daunijem. 
-Veoma su kreativni. Dok smo snimali film osećao sam da je reč o saradnji, zbiru kreativnih ideja – objasnio je. 
„Šerlok Holms“ je film sa najvećim budžetom u Ričijevoj karijeri, pošto je snimljen za 80 miliona dolara, daleko više od sume uložene u njegove ranije filmove „Dve čađave dvocevke“, „Sneč“ i „Rokenrola“. 
Ljubitelj detektivskih priča Artura Konana Dojla (Arthur Conan Doyle) od detinjstva, Riči je kazao da je kao prirodno doživeo da sa prethodnog stvaralaštva pređe na nešto što je istovremeno karakteristično englesko i holivudski film. 
Ako film doživi uspeh, mogući su i nastavci, što bi Ričija, kako kaže, veoma usrećilo. 
-Posao je na prvom mestu. Snimanje filmova je kao svet fantazije, i što sam stariji deluje mi sve visse tako. Zato se smatram veoma srećnim što sam deo nečega takvog – kazao je britanski režiser.

Povezana vest:  ​Novi film oskarovca Hamagučija, „Zlo ne postoji” otvara 19. Slobodnu zonu