Beogradski internacionalni filmski festival osoba s invaliditetom Bosifest, pod sloganom „Pokreni promenu“ biće održan od 10. do 12. oktobra u Centru „Sava“, najavili su danas organizatori.

Bosifest, koji će u oktobru biti organizovan osmi put je jedinstven filmski festival i u svetskim okvirima, „jer je kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom“.

Filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra, navodi se u saopštenju

Povezana vest:  Gejbrijel Bern ambasador irske kulture u SAD

„U svetu u kome se solidarnost i empatija sve više potiskuju i gube, filmovi koje ćemo imati prilike da vidimo na Bosifestu nas, pre svega, upućuju da razmislimo o tim bazičnim vrednostima humanog društva“, kaže direktor Bosifesta Darko Ivić.

On je naveo i da će na Bosifestu biti prikazani posebni filmovi sa posebnim ličnostima, koje, kako je rekao „nisu drugačije zbog svog invaliditeta već zbog permanentne borbe i slavljenja života“

Povezana vest:  Kusturica: "Na mliječnom putu" je moj politički testament

„Hrabrost u izrazu, temi, postupku, doticanju iracionalnog, otvorenost pogleda tamo gde je društvo hendikepirano slepim mestima, sve to odlikuje filmove ovogodišnje selekcije“, kaže Ivić, navodi se u saopštenju.