Dead Lake Horror & Wine Festival završen je sinoć projekcijom čuvenog ostvarenja Ruđera Deodata – „Holokaust ljudoždera“,  a po rečima programskog direktora Milana Torodorovića „treće izdanje Festivala bilo je zaista fantastično“, uz znatno veći odziv publike nego protekle dve godine, iako je festival trajao kraće.

„Renovirani bioskop Abazija postao je pravi festivalski epicentar koji je svako veče privlačio brojne ljubitelje horor filmova. Posebno je značajno to što je gost festivala bio svetski poznat i renomirani reditelj Ruđero Deodato, koji je predstavio dva svoja filma. Za njegov kultni film „Holokaust ljudoždera“ je vladalo veliko interesovanje, a Deodato je posle filma skoro sat vremena pričao sa publikom i odgovarao na pitanja. Iako u otežanim uslovima, uspeli smo da napravimo prekretnicu sa ovogodišnjim festivalom i da dokažemo da postoji publika za koju se ovaj festival pravi, da raste iz godine u godinu, i da festival može samo da bude veći i bolji. Sledeće godine Dead Lake se vraća sa osvetom!“ – izjavio je Todorović

Povezana vest:  Papa Jovana premijerno u Sava centru

Festival  je inače zbog velikog interesovanje produžen za jedan dan te je juče održan Dead Lake na bis!, u okviru kojeg su reprizno prikazani filmovi: „Amitivil: Buđenje“, „Holokaust ljudoždera“ (specijalna projekcija) i kratki film „Život po Moskriju“.

Specijalni gost festivala i dobitnik nagrade „Bela Lugoši“, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos horor umetnosti, Ruđero Deodato 14. septembra je u Beogradu dobio Plaketu Jugoslovenske kinoteke, a gošća Festivala bila i Karlota Moreli italijanska glumica koja igra u novom Deodatovom filmu – „Balada u krvi“.

Povezana vest:  Večeras počinje 46. FEST

Na trećem Dead Lake Horror & Wine Festivalu, koji se održao od 14. do 16. septembra (uz pomenuti dodatni dan – 17. septembar) pod sloganom „Uskrsnuće horora i vina!“ u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, prikazano je 6 zapaženih ostvarenja horor žanra, uz dve atraktivne specijalne projekcije.

Festival je otvorio holivudski horor „Amitivil: Buđenje“ (scenario i režija: Franck Khalfoun) sa Dženifer Džejson Li, a prikazani su i „Zlokobna aplikacija“ (r: Abel Vang, Burlee Vang), pomenuta „Balada u krvi“ Ruđera Deodata, pobednik Grossmann festivala – španski film „Noć device“ (The Night of the Virgin, r: Roberto San Sebastián), „Februar“ (The Blackcoat’s Daughter, r: Oz Perkins), kao i jezivi horor „Najdraža sestra“ (Dearest Sister, r: Mattie Do), inače ovogodišnji kandidat Laosa za Oskara.

Povezana vest:  Ko će biti "Isterivačice duhova"?

Publika je u velikom broju u subotu od 18 do 23h uživala u vinskom segmentu Festivala – programu Horror & Wine, koji je organizovan u saradnji sa festivalom Wine Jam koji već više godina promoviše vina da inovativan i zabavan način, lansirajući nove trendove i privlačeći novu vinsku publiku.

Kao specijalni bonus održana je i projekcija kratkog filma „Život po Moskriju“, fantastični omaž kultnom i prerano preminulom reperu Davoru Bobiću Moskriju iz benda Prti Bee Gee.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

 

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn.