dan_zaljubljenih_dvdTuck izbacio na DVD-ju Dan zaljubljenih, Nepobedivi i Mrtav ugao

Tuckovo 322. DVD kolo koje se pojavilo u prodaji 14. jula donosi pet sjajnih naslova, a među njima svavako treba izdvojiti Dan zaljubljenih, Nepobedivi i Mrtav ugao, film koji je Sandri Bulok doneo ove godine Oskara.
DAN ZALJUBLJENIH
VALENTINE’S DAY
Reditelj: Garry Marshall
Scenarista: Katherine Fugate
Uloge: Jessica Alba, Jessica Biel, Julia Robinson
Žanr: komedija
Trajanje: 125 min.
Sve te zvezde, sav taj smeh! Cela glumačka ekipa je zablistala u ovoj veseloj i dirljivoj romantičnoj komediji od reditelja filmova Zgodna žena i Dnevnik jedne princeze. Priče se ukrštaju, sudaraju i vraćaju u ovom pogledu na jedan dan u njihovim ljubavnim životima. Tu je prosidba. Cveće koje nije bilo poslato. Velika tajna koja je konačno bila izrečena. Njena namera da ga iznenadi koja se završila tako što je ona ta koja je bila iznenađena. Svađe, poljupci, loši preokreti, pravi potezi i još mnogo toga. Bilo da ste novi u ljubavi ili ste s njom završili, sigurno ćete se zaljubiti sa svih 19 filmskih zvezda, koje su pristupile na duhovit način proslavi romantike.
“DUHOVITO, ŠARMANTNO I NEODOLJIVO.” – Jeanne Wolf, PARADE
nepobedivi_dvdNEPOBEDIVI
INVICTUS
Reditelj: Clint Eastwood
Scenarista: Anthony Packham
Uloge: Morgan Freman, Matt Damon
Žanr: drama
Trajanje:.134 min.
Bio je u zatvoru 27 godina zbog svoje herojske borbe protiv aparthejda. Šta onda Nelson Mendela radi kada postaje izabrani predsednik Južne Afrike? Odbija osvetu, oprašta svojim progoniteljima i pronalazi nadu u nacionalnom jedinstvu, na neočekivanom mestu: terenu za ragbi. Klint Istvud (dobitnik nagrade za najbolju režiju koju dodeljuje The National Board of Review ) režira snažan, poletan film o timu i ljudima inspirisanim dostojanstvom. U ulozi koja mu je obezbedila nominaciju za Oskara® i nagradu za najboljeg glumca koju dodeljuje NRB, Morgan Frimen tumači Mendelu. On traži od kapitena ragbi reprezentacije (Met Dejmon, nominovan za nagradu Oskar® u konkurenciji za najbolju mušku epizodnu ulogu) i njegovog gubitničkog tima da urade nemoguće i osvoje Svetski kup. Jedan tim, jedna država. Univerzalni jezik sporta nikada nije bio izgovoren na ovako uzbudljiv način kao u Istvudovom „Nepobedivom“.
„Klint Istvud je majstor na samom vrhu svoje profesije.“ – Peter Travers, ROLLING STONE
“Istinita uzbudljiva priča o sportskoj pobedi.” – A.O. Scott, THE NEW YORK TIMES
mrtvi_ugao_dvdMRTAV UGAO
BLIND SIDE
Reditelj: John Lee Hancock
Scenarista: John Lee Hancock
Uloge: Sandra Bullock, Tim McGraw
Žanr: drama
Trajanje: 100 min.
BAZIRANO NA IZVANREDNOJ ISTINITOJ PRIČI
Majkl Oher (Kvinton Aron) zna vrlo malo o porodici. Još manje zna o sportu. Ono što jedan beskućnik tinejdžer poznaje su ulice i naselja Memfisa. Bogatašica Li En Tuohi (Sandra Bulok) ne poznaje njegov svet. Ipak kada su se ona i Majkl upoznali, on je pronašao svoj novi dom. Tuohijevi su pronašli nešto što im menja život: voljenog brata i sina. Ova priča o stvarnom životu jedne porodice i Majklovom odrastanju u pravu zvezdu američkog fudbala će vas oraspoložiti, kao i energična gluma Bulokove koja je bila nagrađena za najbolju glumicu osvojivši u toj kategoriji 2009 godine Zlatni globus i Oskar. Podelite izuzetno i poletno putovanje jednog profesionalnog sportiste koji je pobedio pre nego što je i kročio na sportski teren.
NOMINACIJA ZA OSKARA ZA NAJBOLJI FILM 2009
KAD SVE KRENE NIZBRDO
EASTBOUND AND DOWN
Reditelj: Judy Hill
Scenarista: Judy Hill
Uloge: Danny Micbride, Katy Mixon, John Hawkes
Žanr: komedija
Trajanje: 180 min.
Bivša zvezda prve lige u bejzbolu, Keni Pauers (Deni Mekbrajd) imao je sve: slavu, podršku i unosan ugovor. Sada, kada je sve krenulo nizbrdo, Keni je počeo da živi u porodici svoga brata, i da predaje fizičko u Severnoj Karolini, u srednjoj školi koju je i sam pohađao. Gde god bio, Keni iritira sve oko sebe svojim neotesanim ponašanjem. Čak i svojoj bivšoj devojci iz srednjoškolskih dana, koja je sada nastavnica verena za direktora škole, pravi veliku ljubomornu scenu. Bez bejzbola, izbačen iz igre koju je dobro igrao, može li Keni uspeti u svojoj nameri da se pobedonosno vrati među velike igrače?
„Genijalci komedije se ujedinjuju… da pukneš od smeha… Mekbrajd je više nego urnebesan.“ – The Toronto Star/theStar.com
sloboda_za_vilija_dvdSLOBODA ZA VILIJA BEG IZ PIRATSKOG ZALIVA
FREE WILLY ESCAPE FROM PIRATE’S COVE
Reditelj: Will Geiger
Scenarista: Will Geiger
Uloge: Beau Bridges, Darron Meyer
Žanr: porodični
Trajanje: 129 min.
Mala Kira (Bindi Irvin, ćerka poznatog lovca na krokodile Stiva Irvina i zvezda dokumentarne serije „Bindi, devojčica iz džungle“) napušta svoj dom u Australiji da bi sa dedom (Bo Bridžis) otišla na leto u Južnu Afriku. Tu pronalazi malu orku nasukanu u laguni, blizu zabavnog parka. Svom novom prijatelju daje ime Vili i s njim kreće u veliku avanturu njegovog povratka svome jatu, pre nego što pohlepni suparnik njenog dede pretvori Vilija u atrakciju za pravljenje novca svog zabavnog parka.
Zabavna avantura je ponovo tu! Pridružite se devojčici Bindi Irvin u novoj avanturi spašavanja kita Vilija!
Povezana vest:  Dajana Kiton i Ed Haris u ljubavnoj priči