Revija filmova sa ovogodišnjeg 13. Kids festa, pod nazivom „Best of Kids fest“, biće održana od 8. do 14. novembra u bioskopu „Vlada Divljan“ u Beogradu.

U okviru revije filmova „Best of Kids fest“ najmlađi ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da pogledaju 7 najboljih filmova sa 13. dečijeg filmskog festivala Kids festa, od čega pet igranih, jedan animirani, i jedan dokumentarni film.

U pitanju su filmovi namenjeni uzrastu od 7 do 18 godina, i to: „Priča o jezeru“, „O sovama i miševima“, „Laste i Amazonci“, „Džekova rođendanska želja“, „Luiza na obali“, kao i dva trenutno najgledanija filma na 13. Kids festu u kategoriji namenjenoj tinejdžerima – „Dnevnik šonjavka: dugo putovanje“ i „Izgubljeno nađeno“.

Povezana vest:  Danijelu Krejgu ponuđeno da snimi još¡ pet filmova o Džejmsu Bondu

Film „Dnevnik šonjavka: Dugo putovanje“ pravo iz SAD-a donosi priču o Gregu Hifliju, kome mama kvari planove za letnji raspust tako što organizuje porodični put i posetu prabaki. Kada mu se učini da stvari ne mogu biti gore, njegova mama donosi odluku da će to biti odmor bez telefona i ostalih gedžeta. Međutim, Greg bi učinio skoro sve da ode na gejming konferenciju i upozna njegovog idola.

Povezana vest:  Želimiru Žilniku nagrada "Mića Popović"

„Izgubljeno-nađeno“, film  koji takođe stiže iz SAD-a, prati priču o braći Endiju i Marku, tokom boravka kod ujaka na zabačenom ostrvu, na kome je njihov deda sakrio blago. Kako bi pronašli blago i otkrili istinu, oni će morati da se suoče sa mračnim i misterioznim delovima ostrva, ali i sa zlim silama koje će učiniti sve da ih spreče u potrazi.

Povezana vest:  Džulija Roberts se ugojila snimajući Jedi, moli, voli

Cene ulaznica za sve filmove sa revije „Best of Kids fest“ biće 150 dinara.

Dečiji filmski festival Kids fest se po 13. put održava širom Srbije, i traje do 7. novembra, pod sloganom „Pod filmskim kišobranom“.