Revija filmova sa ovogodišnjeg 13. Kids festa, pod nazivom „Best of Kids fest“, biće održana od 8. do 14. novembra u bioskopu „Vlada Divljan“ u Beogradu.

U okviru revije filmova „Best of Kids fest“ najmlađi ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da pogledaju 7 najboljih filmova sa 13. dečijeg filmskog festivala Kids festa, od čega pet igranih, jedan animirani, i jedan dokumentarni film.

U pitanju su filmovi namenjeni uzrastu od 7 do 18 godina, i to: „Priča o jezeru“, „O sovama i miševima“, „Laste i Amazonci“, „Džekova rođendanska želja“, „Luiza na obali“, kao i dva trenutno najgledanija filma na 13. Kids festu u kategoriji namenjenoj tinejdžerima – „Dnevnik šonjavka: dugo putovanje“ i „Izgubljeno nađeno“.

Povezana vest:  Nikoli Ristanovskom nagrada na festivalu u Turskoj

Film „Dnevnik šonjavka: Dugo putovanje“ pravo iz SAD-a donosi priču o Gregu Hifliju, kome mama kvari planove za letnji raspust tako što organizuje porodični put i posetu prabaki. Kada mu se učini da stvari ne mogu biti gore, njegova mama donosi odluku da će to biti odmor bez telefona i ostalih gedžeta. Međutim, Greg bi učinio skoro sve da ode na gejming konferenciju i upozna njegovog idola.

Povezana vest:  Švarci i Stalone u novom filmu Mikaela Hafstroma "The Tomb"

„Izgubljeno-nađeno“, film  koji takođe stiže iz SAD-a, prati priču o braći Endiju i Marku, tokom boravka kod ujaka na zabačenom ostrvu, na kome je njihov deda sakrio blago. Kako bi pronašli blago i otkrili istinu, oni će morati da se suoče sa mračnim i misterioznim delovima ostrva, ali i sa zlim silama koje će učiniti sve da ih spreče u potrazi.

Povezana vest:  Srpski plaćenici u bioskopu Cineplexx

Cene ulaznica za sve filmove sa revije „Best of Kids fest“ biće 150 dinara.

Dečiji filmski festival Kids fest se po 13. put održava širom Srbije, i traje do 7. novembra, pod sloganom „Pod filmskim kišobranom“.