Crna_Zorica1Zadnja klapa filma „Crna Zorica“
Ovaj film je putovanje u bajkovito srce Balkana, gde mitovi i legende još uvek žive. Radnja se odvija u današnje vreme i smeštena je u Istočnu Srbiju i dalje uronjenu u prazoverja i predrasude.
Zorica je devojka nad kojom visi nesvakidašnja kletva- svako ko se u nju zaljubi nastrada. Naravno tu se pojavljuje uobraženi beogradski policajac Mane, koji ne veruje u te ‚‚bapske priče‚‚. No, ni sam nije svestan šta ga očekuje, jer se sa kletvom nikad ne zna!
Crnu Zoricu igra mlada glumica Ljuma Penov, a uloga Maneta je poverena Branislavu Trifnunoviću. Ostale uloge poverene su: Mirjani Karanović, Zoranu Cvijanoviću, Miši Janketiću, Nikoli Pejakovići, Olgi Odanović, Mlađi Andrejeviću, Dubravku Jovanoviću…
Rediteljski dvojac su Radoslav Pavković, reditelj čuvenih ‚‚TV manijaka‚‚ i dečije serije ‚“Pazi sveže obojeno“ i Hristina Hadžiharalambus, grčka rediteljka koja je nagrađivana na mnogim festivalima za svoje kratke filmove. Scenario pored nje, potpisuje Goran Mojsin, polovina popularnog radio i tv dvojca TV manijaci i scenarista „Mileta protiv tranzicije“.
Snimanje je trajalo u periodu od 20. juna do kraja jula u selima u okolini Beograda i u Bajinoj Bašti.
Povezana vest:  Kolinu Fertu i Natali Portman nagrade Udruženja glumaca